Blog

De sporthype van Amsterdam: Padel

Padel is tegenwoordig enorm populair en moet je een keer hebben geprobeerd! Door heel Amsterdam liggen er locaties waar je terecht kunt voor een potje padel. Maar wat is padel nou precies? Waar komt padel vandaan? Waar kan ik gemakkelijk een padelbaan boeken? Al deze vragen beantwoorden we in deze blog. Snel lezen dus! 

Waar komt padel vandaan? 

Om je heen worden er in Amsterdam mega veel padelbanen uit de grond gestampt, maar waar komt deze sporthype ineens vandaan? Padel is ontstaan in Mexico. Een Mexicaanse zakenman was namelijk enorm fan van tennis, maar had te weinig ruimte in zijn tuin om een tennisbaan aan te leggen. Hierdoor kwam hij met het idee om een kleinere baan aan te leggen omet daar omheen wanden. Dit paste wél in zijn tuin en door deze wanden kon de bal niet de baan uit. Vanuit Mexico is de sport vervolgens richting Spanje gegaan en dus zo Europa binnengekomen.  

Hoe wordt padel gespeeld?  

De sport wordt gespeeld met speciale padelrackets en padelballen. Padel heeft veel weg van tennis, maar padelrackets zijn kleiner dan tennisrackets en padelballen zijn een stukje lichter dan tennisballen. De puntentelling is bij padel wel hetzelfde als bij tennis. Je speelt padel vaak met 2 tegen 2, maar er bestaan ook banen met een kleinere afmeting waarop je 1 tegen 1 kunt padellen. Padel is een sport waarbij je gemakkelijk leuke rally’s krijgt, ongeacht het verschil in niveau of spelervaring! Dit zorgt voor fanatisme op de baan, maar ook voor heel veel gezelligheid.  

Waar kan ik gemakkelijk een padelbaan boeken?  

Je moet padel dus écht een keer geprobeerd hebben, maar waar kun je een baan boeken? In Amsterdam was Amstelpark padel een van de eerste locaties en is onder de fanatieke padellers enorm populair! Daarom is dit ook een goeie optie wanneer je het spelletje een keer wil proberen. Tegenwoordig zijn er tal van padelbanen bij gekomen afgelopen tijd. Zo speel je sinds kort ook een potje padel in Eindhoven. Je kunt hier een baan boeken via het Pay & Play principe waardoor je dus niet vast zit aan een lidmaatschap. Als je eenmaal het spelletje een keer hebt geprobeerd, is de kans groot dat je eraan verslaafd raakt en vaker wil spelen!

Laat een antwoord achter