Mancave Inspiratie

Welke man wilt dat nou niet, een eigen mancave. Jouw eigen plekje waar je je even helemaal terug kan trekken. Soms alleen of soms met al je kameraden. Iedereen heeft wel eens een film gezien waarbij de oude kelder is omgetoverd tot een paradijs. Tenminste in de ogen van de gemiddelde man. Vaak compleet met afgetrapte bank, een pooltafel, een gigantische tv en natuurlijk een stevige drankvoorraad. Het stereotype mancave hebben we zojuist beschreven. Maar er zijn nog veel meer opties om van die lege ruimte of schuur een walhalla voor elke man te maken. Hebben jij en je vrienden nou ook behoefte aan een echte mancave dan helpen wij je op weg met een aantal handige tips. Met behulp van deze tips is elke kamer te pimpen tot je favoriete chill plek. Laten we voorop stellen dat je het zo gek kan maken afhankelijk van je budget. We zullen ons nu vooral richten op relatief goedkope en handige tips die voor elke budget haalbaar zijn.

Een stevige bar gemaakt van pallets

Onze eerste tip is een gegarandeerd succes en zal door al je kameraden goed worden ontvangen, namelijk een bar. En dan hebben we het niet over een peperdure bar. Maar een houten bar gemaakt van pallets. Pallets kan je voor een zacht prijsje aan de haak slaan en ze zijn makkelijk te bewerken. Ondanks dat pallets relatief goedkoop zijn, zijn ze wel zeer stevig. Dus een stabiele bar is een garantie. Het geraamte van je bar staat binnen mum van tijd. Een kwestie van de pallets aan elkaar verbinden in de gewenste vorm. Voor wat extra stevigheid kan je de pallets door middel van houten latten verbinden. Vervolgens bevestig je een plank die het geraamte dekt. Denk voordat je de plank bevestigd na over waar je de tap wilt hebben en waar je de wasbak op wilt aansluiten. Je kan er voor kiezen om dit geheel zelf te ontwerpen en de juiste vormen uit te zagen. Maar het is ook een optie een kant en klaar “barblad” te kopen. Vooral als je zelf minder handig bent bespaart dit je tijd. Kortom waar wacht je nog op. Op youtube staan handige instructievideo’s die je stap voor stap helpen op weg naar de ultieme pallet bar.  

The finishing touch

Om je bar nog net die finishing touch te geven mag een drank dispenser eigenlijk niet ontbreken. Deze zijn voor een betaalbare prijs online aan te schaffen. De bevestiging van een drank dispenser zal ook de pret niet bederven. Een paar schroeven verder en je kan mixdrankjes tappen met speels gemak. Je bar is compleet.

Lees onze blogs voor nog meer handige tips!