Mancave Gymlife

Een mancave kan meerdere functies hebben. De invulling van een mancave is voor een ieder anders. Elke vriendengroep heeft andere bezigheden en daarmee ook andere behoeftes. Waar de ene mancave puur gericht is op chillen is de andere ingericht voor gamen. Sommige mancaves dienen juist meerdere doelen tegelijkertijd. Hoe dan ook een mancave biedt eindeloze opties en kan volledig ingericht worden naar eigen smaak.

De balans

Omdat we als mannen toch ook een beetje fit moeten blijven hebben we ervoor gekozen om tips te bespreken voor een mancave gericht op de gymlife. Onze tip is dan ook een homegym. Een homegym kan voor de balans zorgen. De welbekende drempel om te gaan sporten wordt op deze manier een stuk lager. Je bent nu een paar stappen verwijderd van een paar gezonde oefeningen. Op elk gewenst moment van de dag kan je even lekker gaan sporten. Lekker vroeg in de ochtend voordat je richting werk gaat. Of juist lekker in de avond als je dagelijkse taken er weer op zitten. Het kan allemaal. Je geniet volledige vrijheid en zit niet vast een abonnement. En we weten allemaal dat die klauwen met geld kost als je er geen gebruik van maakt. Met een homegym pak je naast gewichten ook nog eens financiële voordeel.

Fitnessapparatuur

Bij een eigen homegym komt natuurlijk het een en ander kijken. Het aanschaffen van fitnessapparatuur is natuurlijk de eerste stap. Je kan het zo gek maken als je wilt met de meest uitgebreide apparaten. Maar voor een goede workout is niet veel nodig. Als geld geen rol speelt leef je dan vooral uit. Maar als je een praktische oplossing wilt zijn deze tips zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast zijn deze tips ook nog eens betaalbaar. Met de juiste apparaten kan je een full body workout verrichten zonder daarbij veel ruimte te verspillen aan fitnessapparatuur. Met een optrekstangstation en een halterbank geschikt voor bankdrukken kom je al een heel eind. Schaf nog even de bijbehorende halters, stangen en gewichten aan en je homegym is een feit. Je hoeft de deur niet uit en kan gelijk aan de slag met je vaste oefeningen om vervolgens thuis onder je eigen vertrouwde douche te stappen. Heerlijk toch. En omdat je dan toch zo goed gesport hebt mag je meteen even een biertje tappen van de pallet bar. Lees in onze blogs meer over het bouwen van een pallet bar mocht jij je mancave een upgrade willen geven.