Blog

Basics die niet mogen ontbreken in je kledingkast

De tijd waarin alleen de vrouw een grote kledingkast nodig had is allang voorbij. Ook de moderne man heeft veel ruimte nodig. Zo heb je de comfortabele kleding voor thuis, de nette kleding voor avondjes uit én kleding voor extra speciale gelegenheden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over sportkleding of werkkleding. Het is dus niet zo gek dat je kledingkast uitpuilt, en je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig is er een oplossing. Door het gebruik van de zogenoemde basics zorg je ervoor dat een kleinere kledingkast toch vol hangt met alles wat je nodig bent. Zodat je zeker weet dat je altijd de perfecte outfit zult vinden.

Wat zijn basics

Wanneer we het hebben over basic kledingstukken, doelen we op effen kleding die je vrijwel altijd kunt dragen. Op ieder moment van de dag, in welke temperatuur dan ook en vrijwel naar ieder feestje. Voor de mannen is het goed om bijvoorbeeld te denken aan een effen zwart t-shirt. Combineer dit shirt met een stoere spijkerbroek en je bent klaar voor een gezellig avondje uit. Word het koud? Dan trek je er een leren jas of wintertrui over aan. Een kledingkast gevuld met dit soort basics zorgt ervoor dat je minder kleding nodig bent, terwijl je toch veel verschillende outfits kunt samenstellen. En er is naast de basics uiteraard nog voldoende ruimte over om te experimenteren met kekke prints en opvallendere kledingstukken.

Basic ondergoed en sokken

Voordat we het gaan hebben over de basics die absoluut niet in je kledingkast mogen ontbreken, willen we eerst even een beetje aandacht besteden aan de la voor je ondergoed en sokken. Want ook in deze categorie krijg je te maken met basics. De boxershorts voor heren zijn tegenwoordig bijvoorbeeld écht onmisbaar. Niet alleen doordat ze een goede pasvorm hebben, maar ook omdat ze comfortabel zitten. Wat sokken betreft is het nét iets ingewikkelder. Want we houden natuurlijk allemaal van de toffe, felgekleurde printjes op de sokken van nu. Maar zorg ervoor dat je ten minste één paar sokken in de kast hebt liggen.

De basics

Om ervoor te zorgen dat je altijd de perfecte outfit in je kast hebt liggen, zijn er nog veel meer basics die absoluut niet mogen ontbreken. Zo is het slim om naast de eerder genoemde zwarte effen t-shirts, voor witte t-shirts voor heren te kopen. Op deze manier kun je zelfs nog een beetje afwisselen tussen je basics. Zorg er daarnaast voor dat je ter aller tijde een spijkerbroek, een effen wintertrui en een wit overhemd in je kledingkast hebt liggen. Met deze kledingstukken beschik je voor vrijwel iedere gelegenheid over een passende outfit. Zo grijp je bijvoorbeeld naar het witte overhemd in je kledingkast bij sollicitatiegesprekken of bijzondere gelegenheden. Terwijl de wintertrui en de spijkerbroek perfect zijn voor een middagje winkelen. Vergeet ook vooral je schoenen niet. Iedere man behoort minstens één paar alledaagse schoenen en één paar nette schoenen in zijn kast te hebben staan.

Laat een antwoord achter