Blog

Hoe kun je zelf makkelijk een regendouche installeren?

De regendouche is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De grote douchekop die enorm veel water over je hoofd heen laat vallen is natuurlijk ook fantastisch. Je voelt je warm onder de douche, het ziet er ontzettend gaaf uit en het geeft douchen een soort luxe ervaring. Dat wil je het liefst elke dag als je onder de douche stapt. Een regendouche thuis installeren is dan natuurlijk wat je wilt, maar is het ook lastig om een regendouche thuis te installeren?

Zelf aan de slag

Veel mensen vinden een regendouche een mooie aanvulling in de badkamer. Toch zijn er weinig mensen die zin hebben om zelf een hele verbouwing uit te voeren. Alle tegels openhalen en de waterinstallatie zelf doen klinkt erg ingewikkeld. Gelukkig is er een andere, simpele oplossing. Een showerpipe is een douchestang met een regendouchekop en een opbouw douchekraan. Deze showerpipe is erg makkelijk om zelf te installeren op de aansluitingen die je nu al hebt. Zo kun je ook zonder de hele badkamer te verbouwen, snel douchen met zo’n heerlijke regendouche.

Regendouche of regendoucheset?

Wanneer je besluit om je eigen douchekop te vervangen voor een luxe regendouche, moet je ook nadenken over de gehele set. Je gaat namelijk toch al aan de slag in de badkamer. Misschien is het handig om in één keer alles te vervangen. Met een complete set ben je in een keer klaar en hoef je later geen andere elementen toe te voegen. In een regendoucheset zit de regendouchekop, een handdouche en de thermostaatkraan. Kortom, in de set zit direct alles wat je graag wilt bij de luxe douche-ervaring. Bedenk van tevoren of je alleen de douchekop wilt, of ook de waterbesparende kraan en handdouche erbij. Als je dan gaat klussen, kun je direct alles doen.

Waar je op moet letten bij de installatie

In een compleet pakket zit alles wat je nodig hebt om de douche zelf succesvol op te hangen. Controleer goed of de verpakking compleet is voordat je gaat beginnen. Wachten op een missend onderdeel is erg vervelend als je oude douchekop er al af is. Je begint natuurlijk met het afsluiten van de hoofdkraan, anders kun je zomaar worden verrast met een koude douche. Dan begin je met het weghalen van de oude kraan en het monteren van de showerpipe.

Schuif de houder voor de handdouche en eventueel de zeephouder op de douchestang. Bepaal vervolgens waar je de douche wilt ophangen. Houd er wel rekening mee dat de onderkant van de stang op de thermostatische kraan aangesloten moet worden. Je wilt de douchestang dus niet te hoog installeren. Hangt de douche op de goede plek? Markeer dan waar hij komt te hangen en waar je moet gaan boren. Check altijd even of je recht hebt gemarkeerd met een waterpas. Daarna kun je gaan boren.

Dan is het tijd om de regendouche op te hangen. Vergeet niet om een rubberen ring om de showerpipe te doen voordat je de douchekop monteert. Dit ringetje is een dichtingsring en helpt om al het water door de douchekop te laten komen in plaats van de wateraansluiting. Als laatst sluit je de thermostatische kraan weer aan en doe je de hoofdkraan weer open. Zo heb je binnen één middag een compleet andere douche.

Laat een antwoord achter