Blog

Hardlopen met Hovr Machina hardloopschoenen van Under Armour

Niets is zo belangrijk als lekker gezond te blijven. Dat doe je niet alleen door middel van de juiste voeding, maar ook juist door lekker te bewegen. Sport is essentieel voor een goede gezondheid. Wil je beginnen met sporten, maar weet je niet goed waar? Begin eens lekker dicht bij huis met een rondje hardlopen met Under Armour hardloopschoenen. Je hoeft niet naar de sportschool, maar je kunt gewoon direct naar buiten stappen en beginnen met sporten. Zeker als je niet zoveel tijd hebt is hardlopen een sport die relatief weinig tijd kost omdat je nergens heen hoeft te reizen. Het is heel belangrijk om goede hardloopschoenen te hebben om blessures te voorkomen. Vooral je enkels en knieën hebben baat bij goede schoenen. Je zult dan ook direct verschil merken als je goede hardloopschoenen gebruikt in plaats van oude gympies. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Hoe beginnen met hardlopen?

Zorg allereerst dat je goede sportkleding draagt: niet te warm en niet te koud. En natuurlijk dat je goede hardloopschoenen aanhebt, zoals bijvoorbeeld schoenen van Under Armour Hovr Machina. Het is handig om een schema te hebben met hardlopen zodat je op een goede en verantwoorde wijze kunt opbouwen en steeds verder kunt rennen zonder dat je buiten adem bent. Er zijn veel internetsites die daar tips over geven en er zijn apps die je tijdens het rennen in je oortjes zeggen wanneer je moet rennen en wanneer even een stukje moet lopen. Het is daarnaast lekker om muziek te draaien tijdens het rennen, zodat je wat afleiding hebt en een beetje opgezweept wordt. Je kunt natuurlijk ook met iemand anders gaan rennen, zodat je kunt praten tijdens het rennen: heel gezellig! Zo ben je sociaal bezig terwijl je aan je kracht en conditie werkt.

Echt goed geïnformeerd beginnen?

Ga dan eens naar een professional voor advies. Je kunt meten hoe je voeten staan en hoeveel demping je nodig hebt in je hardloopschoenen. Misschien staan je voeten iets naar buiten of binnen en heb je meer of minder steun nodig. En hoe vaak wil je rennen? Wil je lange afstanden rennen of juist korte stukken? Op basis van dat advies kun je kijken welke hardloopschoenen aansluiten bij jouw persoonlijke situatie. Daarna kun je rustig gaan opbouwen en wennen aan je nieuwe sport. Het is vooral lekker om ’s ochtends meteen een stukje hard te lopen, want dan begin je de dag meteen positief en heb je al wat gepresteerd voordat je werkdag begint.

Hardlopen tijdens warm weer

Ook als het warm is kun je gewoon hardlopen. Let er alleen op dat je veel drinkt, luchtige kleding aantrekt en je insmeert. Gooi ook eens een bekertje water over je hoofd, zodat je niet oververhit raakt. Tijdens warm weer is het niet het moment om je rondje aan te scherpen: ga niet tot het uiterste en luister naar je lichaam. Ook een petje is een goed idee, omdat het voor verkoeling zorgt. Kleed je na het hardlopen meteen om: je kleding houdt warmte vast, dus het is goed om meteen te wisselen van outfit.

Laat een antwoord achter