Blog

Tijd voor een vijver in jouw tuin | voorgevormde vijver

De lente staat alweer bijna voor de deur. Dat betekent dat je weer kan gaan genieten van de zon. Wil je dit nou doen in je eigen tuin? En heb je het gevoel dat er nog iets ontbreekt? Heb je iets nodig om je tuin levendiger te maken? Wellicht is een voorgevormde vijver iets voor jou!

Voorgevormde vijver 

Waar moet je bij een voorgevormde vijver aan denken? De woorden verraden het al. Een vijver al helemaal gevormd naar jouw wens. De vijver is gemaakt van kunststof en erg gemakkelijk aan te leggen. Maar er zijn nog meer voordelen aan deze soort vijver. Ze zijn namelijk uniek, duurzaam en zelfs ozonbestendig.

Unieke vormen en soorten

De voorgevormde vijver komt voor in allerlei verschillende soorten en maten. Je kan het extreem groots uitpakken. Zo kan je bij het plaatsen van een vijver kiezen voor een bijbehorende waterval. En deze waterval kan je weer aansluiten op een andere vijver. Of gaat je keuze juist uit naar iets kleins? Dan kan je kiezen uit verschillende voorgevormde bakken. Heb je meer behoefte aan groen in de vijver? Dan zijn er ook nog plantenvijvers beschikbaar. En om de vijver nog levendiger te maken, is er zelfs een vijverpomp.

Een vijverpomp houdt het water in beweging en kan eventueel ook het water filteren. Wil je de vijver een energieke krachtige uitstraling geven? Dan is een fonteinpomp in de vijver echt wat voor jou. Je raadt het al, deze pomp creëert een fontein in de vijver. De fonteinpomp is niet de enige optie. Er bestaat ook een filterpomp en zelfs een beeklooppomp. De filterpomp zuivert het onzuivere water. De beeklooppomp maakt een levendig stromend beekje in jouw unieke vijver. 

Zelf aan te leggen!

Het gemak van de voorgevormde vijver is dat het geheel zelfstandig aan te leggen is. Begin met het kiezen van een plek. Let hierbij op dat de plek ruim genoeg is, in halfschaduw ligt en rondom weinig tot geen bomen staan. Plaats de voorgevormde vijver en omtrek de vijver met paaltjes. Begin met het uitgraven van het diepere gedeelte en werk steeds meer naar de rand toe. Houdt er rekening mee dat er zo’n 10 á 15 centimeter breder wordt uitgegraven. Verwijder alle wortels en stenen en breng vervolgens een 10 á 15 centimeter zandlaag aan. Alles goed aanstampen en tijd om de voorgevormde vijver te plaatsen!

Voor verder informatie over het aanleggen of vullen van de vijver kan je natuurlijk altijd terecht bij de desbetreffende verkoper. Ook kan je hier terecht voor vragen over het aanleggen van de vijverpomp. Heb je nog vragen over de bijbehorende kosten, mogelijkheden of andere specifieke vragen, neem dan een gerust een kijkje online.

Laat een antwoord achter