Blog

Zo bereid jij je voor op de tweede date!

Hoe jij je moet voorbereiden op de eerste date wordt veel besproken, maar de tweede date is misschien wel net zo spannend. Het lijkt er nu op dat dingen serieus worden, dus wat moet je nu doen? We begrijpen deze stress maar al te goed en helpen je daarom met deze blog door je te vertellen hoe je je voorbereid op de tweede date. Lees snel verder!

1. Wat ga je doen?

Nu de basis is gelegd, kun je iets uitdagender gaan doen. Je hebt elkaar leren kennen op basisniveau, maar bent waarschijnlijk nog niet echt de diepte in gegaan. Het is daarom fijn om iets te doen waar jullie moeten praten. Je wil geen herhaling van de eerste date: het is tijd om echt te laten zien wie jij bent. We raden daarom aan om iets voor te stellen wat echt iets over jou zegt, of iets waar jij met passie over kan praten. Hou je van kunst, dan neem je je date mee naar je favoriete museum en stel je hem/haar voor aan je favoriete schilderijen. Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld: er zijn veel mogelijkheden op dit gebied. Waar kies jij voor?

2. De stap maken

Het feit dat jullie op een tweede date gaan, betekent dat er wederzijdse interesse is. Om te kijken of dit ook echt op romantisch gebied klopt, moet er een stap gemaakt worden. Of je dit doet in de vorm van een gesprek, lichamelijk contact of iets anders maakt niet uit, maar dat de stap genomen moet worden wel. Natuurlijk willen we niet te veel druk op je schouders leggen, want deze stap wordt van twee kanten genomen. Waarschijnlijk zul je merken dat jullie allebei nog een beetje zoekende zijn: door dit met elkaar te bespreken, wordt de stap eigenlijk vanzelf genomen. Je overlegt waar jullie beiden aan toe zijn en werkt zo naar elkaar toe.

3. Het gebaar

We gaan ervan uit dat ook de tweede date geslaagd is. Het is belangrijk dat je dit ook communiceert. Dit kun je doen met een berichtje wanneer jullie weer thuis zijn, maar als jij een beetje een romanticus bent, kun je het ook door middel van een roos doen. Wanneer jij je date één roos geeft, zeg je hiermee dat je diegene graag ziet: een mooi begin voor wie weet wat er verder nog gaat komen! Omdat het lastig is om tijdens je date een roos onopgemerkt te houden, kun je er ook voor kiezen om rozen bezorgen te laten, de dag na de date. Het aantal kies jijzelf: de boodschap zal duidelijk zijn.

Succes!

Net als bij de eerste date raden we ook aan om simpelweg jezelf te blijven. Je date wil jou leren kennen. Wanneer jij vol zit met zenuwen, zal dit lastiger gaan. Probeer dus te ontspannen, want het gaat absoluut goed komen. Succes!

Laat een antwoord achter