Blog

Waar moet je aan denken bij een uitvaart in Amsterdam?

Als je een dierbare bent verloren willen we je allereerst even condoleren. Dit is een heftige gebeurtenis en brengt veel verdriet met zich mee. Je kunt goed overspoelt zijn door alle emoties die dit heeft opgeroepen en dat is compleet te begrijpen. We willen je daarom graag helpen. Iedereen verdient een mooi, waardig afscheid en ook jouw dierbare dus. Daarom kunnen we je een beetje een gids geven. We vertellen je waar je aan moet denken bij een uitvaart. Zo komt de inzet van uitvaartverzorging aan bod, wat voor dingen je moet regelen en nog enkele andere zaken. Dit doen we graag voor je. Lees vooral verder als je ook vindt dat je dierbare een mooi afscheid verdient en je dit samen met ons wil gaan regelen. 

Uitvaartverzorging

Het is net al even genoemd, maar uitvaartverzorging is wat ons betreft een cruciaal onderdeel van de uitvaart Amsterdam. Uitvaartverzorging kun je compleet uit handen laten nemen, maar je kunt er zelf ook dicht bij betrokken blijven. Je geeft hoe dan ook op wat de wensen zijn van de overleden dierbare, jouw wensen, die van andere nabestaanden en ga zo maar door. Een uitvaartverzorger zal nauw met je samenwerken bij het verzorgen van de uitvaart en zal hier alles voor je doen. Niets is te groot, moeilijk of te gek. Het hangt allemaal af van de wensen die jij en de andere nabestaanden hebben. Een uitvaartverzorger doet dit met de grootste compassie, professionaliteit en mededogen. Hij of zij is hier ervaren mee en weet daarom precies waar aan gedacht moet worden. Mocht je dit toch zelf willen doen of beter betrokken wil blijven bij het proces, lees dan hieronder verder wat er allemaal bij komt kijken. 

De elementen van een uitvaart

Bij een uitvaart komt veel kijken, zoals bijvoorbeeld de keuze tussen een begrafenis of een crematie. Dit is een van de eerste keuzes die je zult moeten gaan maken. Ook de keuze voor de gastenlijst, een urn of een kist, het verzorgen van een receptie en eventuele catering, een grafrede en ga zo maar door. Lees je eens goed in in het proces van de gehele uitvaart en vraag de nabestaanden (inclusief jezelf natuurlijk) een goed wat zij van het afscheid willen en verwachten. Dit is een erg belangrijke, maar zware taak. Onderschat dit dus ook niet en vraag bijtijds om hulp.

Laat een antwoord achter