Blog

Mancave maken

Veel mannen dromen ervan om een mancave te hebben. De mancave is een ruimte waar je even kunt relaxen zonder vrouw of kinderen. Het is dé plek waar je even alleen tot rust kunt komen of juist gezellig met je vrienden kunt zitten. Wordt het tijd om de mancave te realiseren? Wacht dan nog even met een persoonlijke lening afsluiten! Een lening kan een goede manier zijn om een mancave te financieren, maar eerst hebben we nog een aantal handige tips voor je.

Tips voor het maken van je eigen mancave

Onze belangrijkste tip is om de ruimte te voorzien van alles wat je nodig hebt om optimaal te kunnen relaxen. Het is bijvoorbeeld ver van ideaal als je vanuit de mancave steeds naar de keuken moet lopen om een drankje te pakken. Een koelkast is dus zeker aan te raden. Om de ruimte zo comfortabel mogelijk te maken heb je ook zitplekken, een tafel en een televisie nodig. Eventueel kun je ook een vriezer en spelconsole in je mancave plaatsen. Heb je ruimte genoeg? Dan kun je bijvoorbeeld een pooltafel in de ruimte plaatsen of zelfs een complete bar laten bouwen.

Mancave aankleding

Met alleen een aantal zitplekken en de nodige apparaten voelt je mancave misschien nog een beetje leeg aan. Je zal de ruimte daarom goed moeten aankleden. Je moet je in de mancave namelijk helemaal thuis voelen. Het is dan ook belangrijk dat deze ruimte naar je eigen smaak is ingericht. Kies bijvoorbeeld voor decoraties die met je favoriete hobby te maken hebben. Als je een ruimte met een mannelijke uitstraling wilt, spelen ook materiaal en kleurgebruik een grote rol. In de meeste mancaves zien we veel hout, metaal en donkere kleuren terug. Houd er bovendien rekening mee dat verlichting ontzettend veel invloed op een ruimte kan hebben. Kies dus ook voor de juiste lampen.

Vertel je vrienden over het plan

Lijkt het je fantastisch om met je vrienden in je mancave te relaxen? Dan is het geen slecht idee om je vrienden over je plan te vertellen. Zij kunnen je eventueel helpen bij het klussen en het inrichten van de ruimte. Wellicht hebben je vrienden ook nog een vriezer, bank of andere bruikbare spullen in de schuur staan. Wanneer jullie nog bruikbare spullen hebben, kan het realiseren van de mancave een stuk goedkoper uitpakken. Bij het realiseren van een gave mancave komen namelijk ook kosten kijken.

Je mancave financieren

Als je echt een indrukwekkende mancave wilt bouwen, dan zul je over het algemeen ook nieuwe meubels en apparatuur moeten kopen. Als er nog veel aan de ruimte moet gebeuren, dan kunnen de kosten dus hoog oplopen. Heb je niet voldoende budget om de ruimte in één keer helemaal naar wens in te richten? Dan kun je ervoor kiezen om steeds iets extra’s toe te voegen. Je kunt echter ook leningen vergelijken en een lening afsluiten, zodat je jouw mancave in één keer kunt voltooien.

Laat een antwoord achter