karperboot
Blog

Lekker vissen met je maten in een karperboot

Een Karperboot is een handige boot om mee te gaan vissen. Het voordeel van het vissen in een Rubberboot is dat je wendbaar bent en snel naar een andere visplek kunt varen. Of naar een plek waar je zonder boot niet kunt komen. Achter een Rubberboot kan zowel een Elektromotor als een Benzine Buitenboordmotor worden gebruikt. Ook zijn er vissers die ervoor kiezen om voor beide te kiezen. Op de visplek dan dan de fluistermotor worden ingeschakeld en om snel naar een andere plek te varen kan de buitenboordmotor worden gebruikt.

Karperboot Opblaasbaar

Een opblaasbare Karperboot heeft als voordeel dat je deze eenvoudig kan meenemen in de auto of caravan. Rubberboten met een uitneembare bodem kunnen worden meegenomen in twee losse tassen. Een tas voor de boot en een tas voor de vloerdelen. Op de plaats van bestemming kan de boot uit de tas worden gehaald en worden opgebouwd. Het verschil met een normale Rubberboot  is dat een Karperboot gemaakt is van iets dikker/sterker materiaal. Ook is een Karperboot uitgevoerd met hengelsteunen zodat de lijnen achter de boot aan gesleept kunnen worden. Een Rubberboot voor het vissen is er in verschillende formaten, vanaf 2.30 m t/m 3.60 m.

Karperboot met Motor

Hoeveel PK buitenboordmotor ben ik nodig achter mijn boot is een veelgestelde vraag. Het antwoord is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst ben je een vaarbewijs nodig wanneer de combinatie sneller gaat dan 20 km/h. De snelheid van de Rubberboot met motor wordt bepaald door het gewicht in de boot. Het is dus belangrijk om te weten met hoeveel personen je meestal gaat varen en hoeveel spullen je mee gaat nemen. Een richtlijn voor de maximaal toegestane snelheid is een 4 of 5 PK Buitenboordmotor. Bij een grotere boot kan een 6 PK buitenboordmotor ook nog binnen deze snelheid komen. Wanneer je wel een vaarbewijs hebt kan er gekozen worden voor een zwaardere motor. Echter het verschil tussen een 6 en 8 PK is vaak minimaal, dit komt door het gewicht van de motor. Het extra vermogen achter een Karperboot is door het gewicht van een 8 PK minimaal. Daarom is de keuze voor 6, 9.9 PK of 15 PK interessanter dan een 8 PK.

Laat een antwoord achter