Blog

Cross docking wordt steeds populairder

Het is niet voor niets dat cross docking steeds populairder wordt. Wist je dat er tussen nu en 2025 steeds meer steden op slot gaan voor dieselvrachtwagens? Maar wat nu als je voorlopig even geen geld hebt om je complete wagenpark emissievrij te laten maken. Of om nieuwe vrachtwagens aan te schaffen? Wil dat dan zeggen dat je je zaken wel kunt vergeten? Welnee! Je kunt dan gewoon gebruik maken van cross docking. Met cross docking zorg je ervoor dat jouw eigen vrachtwagens de producten kunnen leveren op een locatie net buiten de stad. Daar worden de spullen geladen in een emissieloze vrachtwagen en zo naar de eindbestemming gebracht. 

Er zitten meer voordelen aan cross docking

Zo hoef je nooit meer met een enorme vrachtwagen door de smalle straatjes van welke binnenstad dan ook. Geen gedoe meer met eenrichtingsverkeer en niet kunnen lossen in de buurt van je bestemming. Je kunt met cross docking altijd je spullen lossen en dan wordt geregeld dat deze, vakkundig en snel, op hun eindbestemming komen. Jij blij, je chauffeurs blij en je klanten? Hartstikke blij! Maar er is meer! Je kunt opslag huren Den Haag en er zo voor zorgen dat je de klanten uit die regio snel kunt bedienen. Jij levert je producten af en de opslag zorgt ervoor dat deze op de afgesproken datum bij je klanten worden geleverd. 

Maar andersom kan ook

Stel. Je hebt een winkel in het centrum van Den Haag. Dan is de kans maar héél klein dat je er een flink magazijn bij hebt. Grond is duur en magazijnruimte is in verhouding nog veel duurder, zeker in het centrum van een stad. De perfecte oplossing is dan het huren van een opslag net buiten Den Haag. De prijs per maand is goed te overzien en je kunt wanneer je maar wilt goederen bij je winkel laten bezorgen. Zo kun je dus een flinke voorraad inslaan voor een goede prijs, zonder dat je winkelruimte hoeft op te offeren om alles kwijt te kunnen.

Huur de ruimte voor één pallet of groter

Het lijkt gek om alleen voor één pallet met spullen een ruimte te huren. Toch kan het heel verstandig zijn. Je kunt deze pallet opslaan in een speciale opslagruimte en er zo voor zorgen dat je spullen veilig staan. Heb je een aantal items nodig van de pallet? Dan kun je deze snel laten bezorgen. Wil je een complete productlijn opslaan om later in het jaar te kunnen verkopen? Dan kun je ook een grotere ruimte huren.

Laat een antwoord achter