werken in de cloud
Blog

Lekker flexibel met werken in de cloud

Tegenwoordig spelen we als man ook een belangrijke rol in alle zaken die thuis gebeuren. Ook wij willen graag een rol spelen bij het opvoeden en laten opgroeien van onze kinderen. Het liefst gecombineerd met een fulltime baan waarin we maximaal willen presteren. Best wel een uitdaging om alles in balans te houden en al die ballen in de lucht te houden. Flexibel en plaats- en tijdsonafhankelijk je werk doen is daarbij in ieder geval een voorwaarden. En met werken in de cloud heb je daarvoor de voorwaarden geschept. Overal waar je internet hebt kun je namelijk toegang hebben tot je werkplek en dus je werk doen. Lees daarom dit blog verder om meer te weten te komen over werken in de cloud.

Werken in de cloud hoe werkt het?

Als je wil werken in de cloud dan zul je eerst met de IT van je bedrijf de overstap moeten maken naar de cloud. Dit is best een ingrijpende verandering binnen je bedrijf waar je je goed op moet voorbereiden. Als je dit gaat doen dan zul je zien dat er drie mogelijkheden zijn. De eerste is gelijk degene die het meest gebruikt wordt. Dit is de public cloud. In deze variant maak je gebruik van een algemene cloudomgeving waarin je een afgeschermd deel gebruikt. In dit afgeschermde deel zitten een aantal standaard oplossingen waarmee je bijvoorbeeld verschillende autorisaties kunt toekennen. De kleinere partijen komen hier over het algemeen prima mee uit de voeten. Daarnaast is de investering behoorlijk laag om hier in te stappen. Als je hiermee niet uit de voeten komt dan kun je gebruik maken van de hybrid cloud en de private cloud. Zeker de laatste is een echte maatwerk oplossing waarbij er een cloudomgeving op maat wordt gebouwd voor een bedrijf. De hybrid cloud is een variant waarbij er gebruik wordt gemaakt van beide eerder genoemde cloudvarianten. Een soort tussenoplossing dus.

Voordelen van werken in de cloud

We hebben al een belangrijk voordeel benoemd, namelijk dat je er makkelijker tijds- en plaatsonafhankelijk mee kunt werken. Ander voordeel is dat je je IT omgeving flexibeler maakt. Zeker als je je IT uitbesteed kun je makkelijker mee ontwikkelen met de snelle IT ontwikkelingen die er zijn. Daarnaast kan je je medewekers beter binden en in een tijd van forse personeelskrapte is dat een belangrijk argument. Jong talent stelt namelijk steeds vaker als eis aan een werkgever dat ze hun werktijden flexibel kunnen inrichten en kunnen werken waar ze dat willen.

Laat een antwoord achter