Blog

Wat is een dagkantkoker?

Dagkantkokers worden voornamelijk gebruikt voor het creëren van natuurlijk licht in donkere ruimtes. Via het plafond, komt er daglicht binnen, waardoor dit licht niet direct je zicht belemmerd. Toch kun je door een daglichtkoker, de juiste hoeveelheid daglicht binnen laten komen. Een dagkantkoker wordt vaak geplaatst in een aanbouw. Een aanbouw heeft vaak een plat dak, waardoor je gemakkelijk de keuze kunt maken om licht binnen te laten komen via de dagkantkoker. Mocht je nu midden in een verbouwing zitten, dan is het een aanrader om je eens in te lezen in het gebruik van een dagkantkoker. 

Een lichtkoepel

De lichtkoepel komt in de dagkantafwerking. De lichtkoepel wordt hierdoor helemaal afgewerkt, zodat je geen lelijke naden meer kunt waarnemen. Een lichtkoepel is verkrijgbaar in meerdere vormen. De meest voorkomende vorm bij lichtkoepels is dan ook een vierkant met gebogen oppervlakten. Dit komt doordat deze vorm vaak de goedkoopste optie is. Daarnaast kun je met een vierkante lichtkoepel, de juiste hoeveelheid daglicht binnen laten komen. Heb je te maken met een grotere ruimte? Dan wordt een rechthoekige lichtkoepel aangeraden. Deze lichtkoepels laten namelijk net meer ruimte door, zodat de woning door het daglicht, goed verlicht wordt. Mocht je interesse hebben in een lichtkoepel, dan kun je deze via het internet aanschaffen. 

Ronde lichtkoepels 

Ronde lichtkoepels worden voornamelijk gebruikt in aparte ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan een woning met rondingen. Door een ronde lichtkoepel aan te schaffen, past de lichtkoepel direct binnen het interieur. De ronde lichtkoepels zijn wellicht het minst verkocht, maar zeker één van de leukste en mooiste soorten lichtkoepels! 

Energiebesparing door een lichtkoepel

Wist je dat je veel energie kunt besparen door een lichtkoepel? Door zoveel mogelijk daglicht binnen te laten komen, hoef je minder vaak het licht aan te zetten. Hierdoor bespaar je weer extra kosten en kun je genieten van elk zonnestraaltje die de ruimte binnen komt. Een lichtkoepel is dus niet alleen mooi, maar ook een goede investering.

Koop je een dagkantafwerking? Let hier dan op

Wil je een dagkantafwerking kopen? Dan is het belangrijk om te letten op de maten. De dagkantafwerking is namelijk te verkrijgen in meerdere maten. Het is natuurlijk hartstikke zonde als de dagkantafwerking te klein of juiste te groot is. Om te zorgen dat je de juiste maat aanschaft, is het verstandig om naar de maten van de lichtkoepel te kijken. De lichtkoepel moet goed binnen de dagkantafwerking passen. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste maat aankoopt om tijd te besparen tijdens je verbouwing. 

 

Laat een antwoord achter