Blog

Het creëren en behouden van een mooie tuin? Dat doe je zo!

Het hebben van een mooie tuin is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun woongenot. Een tuin kan een oase van rust en ontspanning zijn, maar ook een plek om te genieten van de natuur en het buitenleven. Daarnaast is het dé plek om met vrienden samen te komen en bijvoorbeeld een barbecue te organiseren. Het is dus zeker aan te raden om je tuin er verzorgt uit te laten zien. In onderstaande tekst staan tips zodat je je tuin op een eenvoudige manier mooi kan houden.  

De inrichting van je tuin

Een goede basis is belangrijk bij het inrichten van je tuin. Denk hierbij aan de juiste beplanting, een mooie verdeling tussen harde en zachte elementen en een goede indeling van de ruimte. Maar ook accessoires kunnen een tuin net dat beetje extra geven. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor mooie tuinmeubelen, een stijlvolle buitenlamp of een fontein voor wat extra sfeer en gezelligheid. Bij het inrichten van je tuin is het belangrijk om te letten op de seizoenen. Kies bijvoorbeeld voor planten die het hele jaar door groen blijven, zodat je ook in de winter van je tuin kunt genieten. Daarnaast is het leuk om te spelen met verschillende kleuren en hoogtes in je beplanting, zodat er altijd iets te zien is en je tuin er levendig uitziet. Hoe je je tuin inricht hangt natuurlijk erg af van de grote van een tuin. Heb je een wat kleinere tuin? Maak dan vooral gebruik van hangplanten of creëer een klein hoekje voor een moestuin. 

Hoe zorg je ervoor dat je tuin mooi blijft?

Een mooie tuin vergt wel enige inspanning. Zo is het belangrijk om regelmatig te snoeien, onkruid te verwijderen en je planten te bemesten. Maar ook het water geven van je tuin is van belang, vooral in de droge zomermaanden. Een handige tip is om je planten 's avonds water te geven, zodat het water niet meteen verdampt door de warmte van de zon. Daarnaast is het belangrijk om je tuingereedschap goed te onderhouden. Maak na gebruik je snoeischaren, schop en andere gereedschappen goed schoon en berg ze op een droge plek op. Zo gaan ze langer mee en hoef je minder snel nieuw gereedschap aan te schaffen.

Handige tools die je voor je tuin kunt gebruiken

Om het onderhouden van je tuin makkelijker te maken, zijn er diverse handige tools beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een robotmaaier die automatisch je gazon maait, een drukspuit om eenvoudig je planten te besproeien of een bladblazer om snel je terras of oprit schoon te maken. Een andere handige tool is mulch. Dit is een organische laag die je op de grond legt. Deze laag zorgt ervoor dat de grond gevoed wordt en dat er meer vocht wordt vastgehouden in de grond. Daarnaast beschermt mulch de planten in je tuin tegen erge kou in de winter. Op moowy.nl kun je verschillende soorten mulch kopen, zoals boomschors, cacaodoppen en houtsnippers.

Laat een antwoord achter