Blog

5 tips voor een leuk dagje uit in Haarlem!

Heb jij een weekend vrij en zou je echt iets leuks willen doen? Ga een dagje naar Haarlem! Haarlem is de hoofdstad van Noord-Holland en heeft alles in huis voor een leuk dagje stad. Het heeft een historische binnenstad met grachten, mooie panden, schattige straatjes en heeft een van de mooiste pleinen van Nederland. Er zijn genoeg winkels om te ontdekken die je in je eigen stad niet zo snel vindt en ook kun je er heerlijk eten. In deze blog geven we je een aantal tips om een hele dag te vullen! 

 

Rondvaart 

Wil je de stad ontdekken op een unieke manier? Dan mag een rondvaart niet ontbreken uit je dagplanning. Het Smidtje Canal Cruises biedt rondvaarten aan waar je mooie bezienswaardigheden passeert zoals het Teyler’s Hofje, Molen de Adriaan en de Kathedrale Basiliek Sint Bavo. Maak de rondvaart nog leuker door een speciaal arrangement erbij te boeken. 

 

Ga shoppen in de kleine houtstraat 

Dit is de winkelstraat van Haarlem en niet alleen van Haarlem maar zelfs de beste winkelstad van Nederland! Hier vind je namelijk een grote variatie aan verschillende soorten winkels. Of je nou op zoek bent naar kleding boetieks, speciaalzaken of meubelzaken, deze straat heeft het allemaal. Daarnaast hangt er een super gezellige sfeer in de kleine houtstraat en kun jij je er zeker een paar uur vermaken. 

 

Uiltje bar Haarlem

Ben jij een echte bierliefhebber? Haarlem staat bekend om Jopenbier wat hier gebrouwen wordt, maar daarnaast vind je er ook Uiltje bar Haarlem! Uiltje bier is IPA bier dat steeds populairder wordt. Je kunt er genieten van hele hoppige smaken en de merk beleving is super tof! Alle bieren hebben namelijk een grappige naam en de blikjes of flessen zijn voorzien van de grappigste tekeningen. Je kunt Uiltje bar Haarlem bezoeken, een tour krijgen door de brouwerij en afsluiten met het verste bier dat er maar is! 

 

Frans Hals Museum

Leer de historie van een goede Haarlemse schilder Frans Hals kennen in het vernoemde museum. Hier zie je een grote selectie van zijn werk. Naast de schilderijen van Frans Hals is er nog veel meer kunst te bewonderen van diverse Haarlemse meesters uit de Gouden eeuw. De werken weerspiegelen de radicale verandering die de schilderkunst aan het begin van de zeventiende eeuw doormaakte. Ook al ben je niet een echte kunstliefhebber is een bezoekje aan dit museum het wel waard! 

 

De Grote Markt 

Natuurlijk moet je tijdens een dagje weg ook heerlijk genieten van lekker eten en drinken. De grote markt in Haarlem zit vol met leuke restaurantjes en cafeetjes waar je lekker een hapje kunt eten. Ook zijn er een groot aantal bouwwerken op dit plein te zien zoals de Grote kerk en het stadhuis. 

 

Laat een antwoord achter