Blog

Investeren in de Bitcoin

Omdat je spaargeld tegenwoordig weinig rendement meer oplevert bij de bank, kun je spaargeld beter investeren in cryptovaluta. Cryptovaluta is elektronisch geld wat je eenvoudig online kunt kopen. De Bitcoin is daar een voorbeeld van. Wanneer je beschikt over een aardig vermogen aan spaargeld, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een Bitcoin te kopen. Nadat je een cryptovaluta hebt gekocht, kun je gaan starten met het traden op de markt en kun je aan de hand van de Bitcoin koers behoorlijke winst maken. Hierdoor zal je zien dat je spaargeld gaat groeien.

Spaargeld laten groeien

Spaargeld laten groeien bij een bank is bijna niet meer mogelijk. Dit omdat de rente die je van de bank ontvangt over je spaargeld nihil is. Wanneer je over best wel wat spaargeld beschikt, kun je beter  Bitcoins kopen. Door dit te doen kun je jouw aangekochte Bitcoin mee laten doen op de cryptovalutamarkt. Omdat de Bitcoin een vorm is van cryptovaluta, kun je zo’n Bitcoin niet in je portemonnee bewaren, maar deze bewaar je in je wallet. Een wallet is een ander woord voor digitale portemonnee. Er zijn verschillende soorten digitale wallets waarin jij je cryptovaluta kunt bewaren. Wel is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je wallet goed beveiligd is met een sterk wachtwoord. Je wil namelijk niet dat een ander zomaar ongevraagd toegang kan krijgen tot jouw cryptovaluta. Ook kun je ervoor kiezen om je Bitcoin uit te printen. Iedere vorm van bewaren heeft zo z’n voordelen. Op welke manier jij je cryptovaluta bewaard is afhankelijk van hetgeen voor jou het handigst is.   Nadat je een eigen Bitcoin hebt gekocht kan het starten met traden beginnen.

Starten met traden

Wanneer je in het bezit bent van cryptovaluta is het raadzaam om te starten met beleggen. Dit omdat cryptovaluta steeds wisselende koersen kent waardoor jij je geld kunt laten groeien. Dit geldt ook voor de Bitcoin. Wanneer de koers omhoog gaat is het raadzaam om te beleggen, maar wanneer de koers daalt is het beter om niets te doen. Dit omdat wanneer je wel belegt met je Bitcoin op het moment dat de koers daalt, je veel verlies kunt maken. Dit is immers niet de bedoeling want je wil graag van jouw cryptovaluta meer geld maken. De Bitcoin kent een sterk wisselende koers waardoor je je deze koers nauwlettend in de gaten moet houden. Omdat het bijhouden van de koersen van cryptovaluta vaak een dag vullende taak is, kun je ook kiezen voor een tradeprogramma wat automatisch gaat. Wanneer de koersen stijgen zal er belegt worden en wanneer de koersen dalen zal er niks gedaan worden. Vaak betaal je een maandelijks bedrag voor het gebruiken van zo’n geautomatiseerd programma. Maar deze kosten staan niet in verhouding tot de kosten die je maakt op het moment dat je veel verlies maakt. Zeker op het moment dat je pas kennis maakt met de cryptovalutamarkt is het raadzaam om zo’n geautomatiseerd programma te gebruiken. Op de juiste manier beleggen vraagt namelijk om de juiste kennis en vaardigheden. De juiste kennis doe je pas na verloop van tijd op.

Laat een antwoord achter