Blog

De pracht en het gemak van vloertegels in de mancave

De droom van iedere man is een eigen mancave in de tuin of in de kelder te hebben. Je bent of gaat hier van alles doen wat je hart begeert, en dat heerlijk in je eentje of met de mannen. Of het nou klussen aan je motor is, je eigen computer bouwen of met stevig gereedschap aan de haal gaan; je hebt altijd een goede ondergrond nodig voor alle activiteiten. Je zit natuurlijk niet te wachten op een wekelijkse schoonmaakbeurt in je mancave, terwijl je al lang had kunnen beginnen met gamen met een koude gouden rakker in je hand. Zie hier de oplossing: vloertegels.

Waarom vloertegels in je mancave?

Je wilt vloertegels in je mancave omdat ze robuust zijn, en ze zijn makkelijk schoon te houden. De patronen die je kan maken met de verschillende materialen en kleuren zijn gaaf en kunnen helemaal naar jouw behoeftes worden toegespitst. Wil je bijvoorbeeld voor keramische tegels gaan, dan kan je heel tof je mancave een echt grot-gevoel geven door een levendige tegel te kiezen. Een donkere kleur geeft het dan nog een extra dimensie in het echte cave-leven. Eén van de andere opties die steeds vaker voorkomt zijn witte vloertegels.

Maar hoezo dan witte vloertegels?

Het idee van witte vloertegels in een mancave voelt misschien een beetje tegenstrijdig, voor in een mega mannelijke plek waar jij niet wil nadenken over onderhoud, maar wel wil dat het er strak uit ziet. Niets is minder waar. Juist het gebruik van wit in een ruiger patroon, bijvoorbeeld een vorm van grove mozaïekstenen in vormen van rond tot vierkant, kan juist geweldig uitpakken. Als je de voegen met een donkere tint kiest krijgt je vloer een speels beeld waar niets meer op te zien is als het vies wordt en spectaculair is als jij je vrienden uitnodigt voor je vrijdagavond-mannenavond.

Hoe leg je die vloertegels?

Je kan natuurlijk de hele vloer laten leggen door een professionele vloerenpartij, maar wat is er nog vetter dan je eigen mozaïekvloer leggen? Je gebruikt je mancave direct waarvoor het gemaakt is; namelijk dingen bouwen voor jou als man, en er kan heel weinig fout gaan als je met de witte vloertegels aan de haal gaat (denk aan de donkere voeg-tip). Je creëert je eigen plek, je eigen vloer en je eigen mancave op geen betere manier dan door je eigen vloer te leggen met vloertegels. Mocht je ze nou echt niet zelf willen leggen, kan je natuurlijk altijd je maten om hulp vragen. Maak er een klusweekend van en het is zo gepiept. Zo zal je koude pils achteraf in die koelkast op je nieuwe vloer nóg beter smaken. Waar wacht je nog op?

Laat een antwoord achter