Blog

De leukste kraamcadeautjes voor in de babykamer

Hoera! De baby is geboren! Natuurlijk wil je de pasgeboren baby zo snel mogelijk zien, maar eerst moet er een kraamcadeautje gekocht worden. Veel mensen vinden het bijzonder lastig om een kraamcadeautje te vinden. Babykleding vinden we bijvoorbeeld afgezaagd, en de kans is groot dat andere kraamvisite al een luiertaart meebrengt als cadeautje. Jij wilt aankomen met iets unieks, iets bijzonders! Maar het vinden van een uniek kraamcadeautje is best ingewikkeld. Één goede tip is het focussen op een specifieke plek: bijvoorbeeld de slaapkamer van de baby. Wat heeft de baby nodig, en welke decoratie is leuk in een babykamer?

Kraamcadeautjes voor het slapengaan

Een babykamer is natuurlijk in eerste instantie bedoeld voor de nachtrust van het pasgeboren kindje. Het is daarom heel belangrijk dat de baby lekker kan liggen. Een baby slaapzak is daarom een bijzonder goed kraamcadeautje. Zelfs wanneer de nieuwe ouders al een eigen slaapzak hebben gekocht, is eentje extra nooit verkeerd. Kies voor een lekkere zachte slaapzak die vooral niet té warm is. Wil je toch iets anders? Kies dan voor een lekker zacht dekentje, een knuffel voor in bed of een mooie mobile voor boven het ledikantje.

Een persoonlijk tintje voor de babykamer

De nieuwe ouders hebben er vast voor gezorgd dat de babykamer er perfect uitziet. Alles wat ze nodig hebben is aanwezig, maar soms kan de babykamer nog wel wat persoonlijke tintjes gebruiken. Het is lastig, vooral wanneer de baby er nog niet is, om persoonlijke decoraties toe te voegen. En wanneer de baby er eenmaal is, hebben de ouders vaak geen tijd meer. Gelukkig kun jij ze helpen met een leuk decoratie cadeautje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tegeltjeswijsheid? Deze Delfts-blauwe tegeltjes zijn namelijk weer helemaal terug van weggeweest. Je kunt zelf een leuke wijsheid uitkiezen, maar je kunt ook bijvoorbeeld de naam van het kindje op de tegel zetten. Zo is jouw kraamcadeau niet alleen leuk voor nu, maar ook leuk voor later!

Decoratie voor de slaapkamer

Naast persoonlijke tintjes, kan de babykamer vaak ook nog wel wat leuke decoraties gebruiken. Er is ontzettend veel keuze wat betreft decoratie, dus is het belangrijk om van tevoren wel wat informatie te weten. Welke kleuren zijn bijvoorbeeld gebruikt in de babykamer? Zijn de ouders dol op decoratie, of houden ze het liever minimalistisch? Met deze informatie word het een stuk makkelijker om het juiste kraamcadeautje te vinden. Kies bijvoorbeeld voor een mooie muziekdoos, een zacht kussen of een speelgoedkleed. Door de wensen van de ouders in je achterhoofd te houden, zorg je ervoor dat jouw kraamcadeau perfect zal passen in de babykamer en daardoor nog lang zal worden gebruikt.

Laat een antwoord achter