Blog

Caravan pimpen? Zo doe je dat

Veel mensen gaan in deze tijden van corona graag ver weg. Om even de lockdownperikelen te ontvluchten. Misschien hoor jij daar ook wel bij. Je pakt je caravan en gaat er op uit, naar een plek zonder QR-codes. Spanje is momenteel erg populair onder veel caravanbezitters, hier kun je even helemaal uitrusten en genieten van de zon. Bijvoorbeeld in het plaatsje Valencia. Je kunt er de imposante 14e eeuwse toegangspoort bezichtigen of, het naar prachtige aquarium dat misschien wel het beroemdste van Europa is. Je kunt je eigen eten en drinken kopen en lekker bij je eigen caravan nuttigen. Je omzeilt hiermee ook het horecabeleid met de QR-codes. Maar natuurlijk zijn er diverse andere plekken waar je naartoe kunt zoals Ierland en Frankrijk. Let op: in sommige landen wordt een coronabewijs gevraagd bij de douane al, informeer dit dus altijd van te voren.

Geen saaie caravan meer

Wat is er nu leuker dan er op uit trekken in een gepimpte caravan? Zo'n saai voertuig is maar niks dus is het leuk om je caravan eens flink op te knappen alvorens je ermee op pad gaat. Wanneer je goede verf koopt (online of in de woonwinkel) en, uiteraard ook materialen die kwalitatief goed zijn (geen Actionkwaliteit) kun je jouw caravan heel mooi opknappen met een roller. Je kunt een multiprimer gebruiken alvorens je de echte verf aanbrengt, dan hecht het beter. Want de caravan bestaat uit veel gladde oppervlaktes. Een tip voor passende verf is bijvoorbeeld Sigma S2U Allure Gloss, voor een glanzend resultaat of Sigma S2U Nova Matt voor een wat matter effect. Je kunt ook gaan spuiten. Maar ervaring hierbij is een pre. En wat dacht je van car-wrapping? Dit is voor de buitenkant een leuk idee. Met vinyl folie kun je de gewenste look eenvoudig creëren, in een mum van tijd. Het voordeel hiervan is dat je niet uren hoeft te wachten tot het droog is, en dat het niet afbladdert, hetgeen verf wel doet in de loop van de tijd. Dus in plaats van Sigma S2U Allure Gloss of Sigma S2U Nova Matt kun je je caravan in allerlei hippe motieven wrappen.

Hier nog enkele tips voor een toffe caravan

Er zijn nog meer tips, om een toffe caravan te maken. Het is leuk als alles een beetje bij elkaar past, misschien heb je wel een retro caravan. Dan kun je gaan shoppen bij kringloopwinkels voor bijpassende stoelen, voorraaddozen, stoffering en luifels. Maar begin niet te vlug met hap snap van alles kopen. Beter kun je eerst een nachtje of vier in de caravan slapen, zodat je ideetjes krijgt om je caravan te pimpen. Het is belangrijk met een basis te beginnen die rustig is. Deze kun je dan makkelijk met jouw favoriete kleuren uitbreiden. Vervolgens kun je het gezellig maken met verlichting, door een vloerkleed neer te leggen. Ook kun je vrolijke kopjes kopen en natuurlijk gezellige kussentjes. Een tafelkleedje en bloemen doen ook wonderen. Tot slot, kan een nieuwe vloer ook voor veel verbetering zorgen. Er zijn vinyl vloertegels te koop die je eenvoudig op je oude vloer kunt plakken. Kijk ook even op Pinterest voor meer tips. 

Laat een antwoord achter