Blog

Garagevloer leggen

Een garagevloer is een plaats waar veel mensen hun auto stallen, maar niet allemaal hebben ze een garage. Sommige mensen hebben een oprit of een parkeerplaats, maar een garage is een geweldige plek om een ​​auto te stallen omdat het de auto beschermt tegen regen, wind, steentjes en andere dingen die zich buiten bevinden. Als je overweegt een nieuwe garagevloer te leggen, moet je een materiaalkeuze maken. Een betonnen vloer is waarschijnlijk het meest populair, maar je kunt ook pvc tegels gebruiken. Een betonnen vloer gaat langer mee en is duurzamer, maar is duurder en duurt langer om te leggen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloer waterpas is en dat er geen kuilen of hobbels zijn. Hieronder leg ik je uit waar je op moet letten bij het plaatsen van een garagevloer.

Maak de garage leeg

Het eerste dat je moet doen, is de garage leegmaken. Als er veel sppullen in de garage staan kan je misschien aan vrienden of familie vragen om je te helpen. Het is belangrijk om uit te zoeken welke spullen je wilt houden, want als je het uit de garage haalt kan je ook meteen een grote schoonmaak houden. De spullen die je niet meer wilt houden maar nog wel bruikbaar zijn zou je kunnen verkopen. Dit kan bijvoorbeeld via Marktplaats of via de koopjeshoek op bijvoorbeeld Facebook. De spullen die nog goed zijn maar je eigenlijk wilt doneren zou je kunnen laten ophalen door een kringloop bedrijf. Hierdoor krijgen de spullen toch nog een tweede leven. Nadat de garage helemaal is uitgeruimd is het tijd om even schoon te maken. Veeg de vloer goed aan en haal even een stofzuiger door de garage heen. Mocht je beton willen gaan leggen dan is het zaak dat de vloer schoon is. Dit is ook zo als je een epoxy vloer wilt gaan leggen, dus besteed hier goed aandacht aan.

PVC vloer in de garage?

De garagetegels zijn zeer eenvoudig te leggen. Het is erg handig als je niet veel ervaring heeft met het leggen van een vloer. De tegels zijn gemaakt van kunststof waardoor ze erg sterk zijn. Daardoor is de PVC vloer is niet alleen duurzaam maar ook makkelijk te leggen. De tegels zijn namelijk helemaal niet zwaar. Het grote voordeel van een PVC garagevloer is dat hij heel gemakkelijk te leggen is. Je kan ook kiezen uit een breed scala aan kleuren. Dit is een voordeel als je een kleur wilt kiezen die goed bij je auto past. Mocht je gaan klussen in de auto dan is het goed om te weten dat de PVC tegels wel tegen een stootje kunnen. Hierdoor is het niet erg als je iets over de vloer laat vallen.

Epoxy vloer

Een epoxyvloer is een goed alternatief voor een PVC garagevloer. Het is duurzamer en gaat langer mee, maar is moeilijker te installeren. Je moet dus zeker enige ervaring hebben met het leggen van een vloer. Een epoxyvloer is een goed alternatief als je veel geld te besteden hebt. Je kunt kiezen uit een een enorm kleuren pallet waardoor er bijna geen onmogelijke keuzen zijn. Als je een epoxyvloer wilt leggen, moet je eerst de vloer voorbereiden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloer waterpas is en dat er geen hobbels of kuilen zijn. Ook moet de ondervloer schoon zijn want je wilt niet dat er vuil in de expoxy vast komt te zitten. Als je kiest voor een epoxy vloer dan raad ik je aan dit door een expert te laten leggen. Dat scheelt enorm veel stress of kosten als je het zelf fout doet.

Laat een antwoord achter