Blog

Wat heb je nodig voor een mancave?

Heb je het voor elkaar? Heb je de schuur nu helemaal voor jezelf of zijn de kinderen eindelijk het huis uit en is er een kamer over? Dan wordt het nu tijd voor jou! Richt je mancave in en zorg dat je een plek helemaal voor jezelf maakt. Om een echte mancave in te richten heb je een aantal meubels nodig. Natuurlijk moet je ergens kunnen zitten en dus kies je voor een riante bank. En die tv hangt dan misschien aan je muur, maar je hebt ook een plek nodig om je games te bewaren en je spelcomputers neer te zetten. Een goede kast of een gaaf dressoir mag dan ook niet ontbreken. Maar daarmee ben je er nog niet!

Gezellig met je vrienden!

Je zult zien dat je vrienden steeds meer bij jou willen langskomen. De kroeg is momenteel even geen optie, maar met een paar vrienden aan een gezellig bartafel zitten is natuurlijk ook leuk! Zet een lekker muziekje op, maak er een karaoke avond van of speel een pubquiz of bordspel.

Ook een avondje gamen is altijd een aanrader. Om te voorkomen dat jullie uitgedroogd raken zet je een koelkastje neer en daarin kun je wat biertjes en wat frisdrank zetten.

Voorkom geluidsoverlast

Je kunt natuurlijk continu tegen iedereen zeggen dat ze zachter moeten praten en dat de muziek niet zo hard moet. Maar dat verhoogt nu niet direct de feestvreugde. Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat de muren en de vloer goed geïsoleerd zijn. Dit kun je doen door voor de muren een voorzetwandje te plaatsen en onder de vloerbedekking geluidsisolerende platen te (laten) leggen. Je kunt nog een stapje verder gaan. Hang een gaaf wandkleed op en zorg dat het geluid in je nieuwe mancave gedempt wordt. Je hebt dan ook direct iets moois aan de muur!

Zorg voor sfeer in je mancave!

Het standaard plaatje van een mancave is nu niet direct sfeervol. Maar wanneer je vaak in de mancave gaat zitten, ook als je alleen bent, dan is het wel van belang dat je je er fijn voelt. Kies dus voor een mooie kleur op de muren, voor gave posters en mooie verlichting. Ook is het momenteel helemaal hip om grote planten neer te zetten. Wanneer je de goede planten kiest, zijn ze gemakkelijk in onderhoud en hebben maar af en toe een drupje water nodig. Planten zorgen voor een fijne sfeer. Natuurlijk kies je er stoere potten bij!

Laat een antwoord achter