VPN service
Blog

5 tips voor een snellere VPN verbinding

Het is niet ongebruikelijk dat mensen gefrustreerd raken door hun internetsnelheid terwijl ze zijn verbonden met een VPN. Wat is VPN, vraag je je misschien af? VPN staat voor virtual private network en wordt voornamelijk gebruikt voor anoniem en veilig internetten. Een VPN van nature zal je op zijn minst een beetje vertragen, maar als de lage snelheden gewoon belachelijk worden, zijn er een paar dingen die je kunt proberen die kunnen helpen. In dit artikel ga ik vijf dingen met jou delen die je nu kunt doen om jouw VPN-verbindingssnelheden te verhogen. Hier zijn vijf eenvoudige manieren om jouw internetverbinding te versnellen. Sommige daarvan liggen voor de hand, andere zijn wat technischer. In beide gevallen is het de moeite van het proberen waard om te zien of het helpt.

1. Verander jouw serverlocatie

Bijna elke VPN-service geeft je de mogelijkheid om te wijzigen met welke server je verbinding maakt in de wereld, dus laten we zeggen dat je je momenteel in New York bevindt en dat je VPN verbinding maakt met een server in Australië. Door simpelweg over te schakelen naar een server die zich fysiek dichter bij jouw geografische logistieke locatie bevindt, zou jouw snelheid zelfs als dat enigszins zou moeten toenemen, moeten stijgen. De algemene vuistregel is dat tenzij je probeert jouw locatie te vervalsen naar een specifiek land, verbinding maakt met de dichtstbijzijnde beschikbare server voor de hoogste snelheden.

2. Verander jouw verbindingsprotocol

Jouw niveau van codering heeft ook een directe correlatie met de snelheid van jouw verbinding. Als jouw VPN bijvoorbeeld momenteel verbinding maakt via een IPSec- of open VPN-protocol, kan het wijzigen van jouw verbinding naar het snellere maar wat minder veilige PPTP-protocol sneller gaan. Als je niet weet waar ik het over heb, is dat oké. In de meeste gevallen kun je naar het VPN-programma zelf kijken of naar het menu Voorkeuren om deze wijziging aan te brengen.

3. Controleer nogmaals jouw netwerkverbinding

Wat ik bedoel is dit als je via wifi verbinding maakt en het signaal zwak is voor je apparaat. Het doet er niet toe hoe goed je VPN is, je hele internetverbinding zal traag zijn. Overweeg om je computer aan te sluiten, dichter bij je wifi-router te komen of zelfs je internetverbinding snelheden bij te werken met je internetprovider of internetserviceprovider. Ook als je computer netwerkbeveiligingssoftware gebruikt, kan dit een effect hebben op jouw algehele snelheid.

4. Probeer een andere VPN-service

Ik weet dat ik hier misschien in de minderheid ben, maar persoonlijk abonneer ik me op een aantal verschillende VPN-services tegelijk en ik adviseer mensen vaak om er minimaal twee te halen om een ​​back-up te hebben. Een reden is dat ik soms vind dat een VPN-service sneller is dan een andere. Op het internet zijn genoeg VPN reviews te vinden om diensten met elkaar te vergelijken. Misschien raken de servers overbelast met te veel verkeer of met sommige VPN’s beperken ze de bandbreedte en snelheden. In beide gevallen zal het overschakelen naar een andere VPN je onmiddellijk vertellen of jouw VPN het probleem is en niet jouw internetverbinding.

5. Reboot

Wanneer ik al mijn andere opties heb uitgeput, is mijn laatste redmiddel om het programma af te sluiten en mijn computer, mijn telefoon of mijn tablet volledig opnieuw op te starten. Ik kan niet altijd uitleggen waarom, maar vaker wel dan niet maakt dit het verschil.

Wees voorzichtig en blijf online veilig!

Laat een antwoord achter