mistmachines
Blog

Hoe beveilig ik mijn huis het best?

Jouw huis is natuurlijk jouw privé plekje, dar hoort niemand zijn neus in te steken. Echter zijn er helaas mensen met kwade bedoelingen die graag uw huis proberen te betreden om waardevolle bezittingen te kunnen verduisteren. Uiteraard wil je er dan ook alles aan doen om je huis zo goed mogelijk te beschermen tegen dit soort mensen. In deze blog geef ik een aantal tips om jouw huis te beschermen tegen inbraak.

Sloten

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om goede sloten te hebben en deze ook te gebruiken. Ga nooit van huis weg dat je alleen de deur dicht trekt, dan kunnen ze namelijk makkelijk met een pasje de deur open maken, dit wordt ook wel flipperen genoemd. Draai dus altijd je slot dicht, ook al je maar heel even weg bent, een inbreker heeft immers maar tientallen seconden nodig om binnen te komen. Naast je standaardslot is het handig om extra veiligheidssloten te hebben, zoals een kierstandhouder. Dan kan je eerst op een kiertje kijken of de persoon te vertrouwen is, terwijl ze de deur niet open kunnen duwen. Bij achterdeuren kan het bovendien lonen om anti-inbraakstrippen te gebruiken, zodoende kan een inbreker niet meer een koevoet te deur forceren.

Brievenbus

Iets waar je misschien minder snel aan denkt bij beveiliging van je huis is de brievenbus. Echter kunnen inbrekers vrij simpel met een ijzerdraadje via de brievenbus de deurklink openen. Neem dus een beveiliging op je brievenbus, dus hindert niet de post, maar wel ongenodigde gasten.

Ramen

Vergeet niet dat inbrekers het niet erg vinden om wat moeite te moeten doen. Laat dus nooit ramen open staan als je van huis gaan. Ook niet op een hogere etage, de inbreker vindt namelijk wel een manier om naar boven te klimmen. Daarnaast is het ook belangrijk kleine ramen goed te sluiten en te beveiligen zodat deze niet van buitenaf geforceerd kunnen worden. Inbrekers hebben namelijk maar een hele kleine ruimte nodig om door heen te kunnen.

Alarmsysteem

Naast beveiliging om de dief buiten te houden, wil je natuurlijk niet dat als hij eenmaal binnen is dat hij op zijn gemak de tijd kan nemen om alle waardevolle bezittingen te zoeken. Neem daarom een alarmsysteem dat een hoog irritant en luid geluid maakt en ook direct een melding doorgeeft aan een beveiligingskamer. Deze kan dan gelijk met u communiceren of u de melding kan verklaren en kan desnoods de politie alarmeren. Ook kunt u een mistmachine nemen. Mistmachines zijn apparaten die binnen enkele seconden de ruimte vullen met rook waardoor de inbreker geen zicht meer heeft.

Laat een antwoord achter