Blog

Classy én stoer in je mancave

Samenwonen is super. Dat meen ik echt. Wanneer je thuis komt is er (bijna) altijd iemand om lief en leed mee te delen. Sinds ik samenwoon met mijn vriendin hebben we ook nog amper ruzie gehad. Behalve dan over één ding.. de inrichting van het huis. Mijn vriendin houdt van die vintage lampjes, met kanten kappen, pastelkleuren, tierlantijntjes… Verschrikkelijk vind ik het. Ik hou van strak. Geen gedoe. Dat betekent niet dat ik de inrichting niet belangrijk vind, en het niet mooi mag zijn. Maar mijn huisgenoot gaat gewoon te ver in alle accessoires en printjes. Less is more, is mijn mening. We werden het er maar niet over eens. Ons huis heeft gelukkig een groot souterrain, dat nog geen bestemming had. Na een lange discussie over deze ruimte heb ik nu zelf een heuse ‘mancave’ thuis. Je zou eigenlijk wel kunnen zeggen dat de rest van het huis de ‘womancave’ is. Maar goed, daar heb ik me bij neergelegd.

De inrichting

Voor de inrichting van de cave heb ik dus gekozen voor strak, maar niet koud. Hier horen sfeervolle,  strakke lampen bij. In de mancave heb ik het helemaal voor het zeggen. Hier heb ik er voor gekozen om te verlichten met opbouwspots. Simpel, maar toch ook sfeervol. De lampen zijn hartstikke praktisch. Ze gaan niet snel stuk, zijn milieuvriendelijk en je kunt ze gemakkelijk alle kanten op draaien. Ik probeer mijn gebied ook wel uit te breiden. Zo hebben we in de keuken geen jaren-50 bloemenlampjes meer, maar ook opbouwspots. Naast de verlichting heb ik gekozen voor een bank van nepleer, een kleed van neppe koeienhuid en een geschuurde bijzettafel. Sommige mannen hebben in hun ‘mancave’ alleen een tv en een saaie grijze bank. Ik niet, zelf vind ik het ook belangrijk wat een ruimte uitstraalt. In plaats van papieren posters, heb ik ‘classy’ posters opgehangen, in een mooie lijst. Het is een perfecte ruimte om een moment voor mezelf te hebben met een biertje en eventueel wat vrienden.

Activiteiten

Naast de mooie inrichting wordt de cave gekenmerkt door een enorme televisie. Daar kijk ik sport op, maar ik game ik ook veel op. De resolutie is hoog. Bijna alsof je zelf op dat veld staat. Er hangt ook een dartbord en zelfs wat sportapparaten. Mijn vriendin vindt die te lelijk voor in huis. In mijn mancave vind ik ze prima staan. Nu komt ze zelf soms mijn mancave in om te gaan sporten… Vooruit dan maar. Een aanwinst waar ik echt super trots op ben (maar mijn vrouw tevens te lelijk vindt voor in de woonkamer) is zo’n boksbal die je wel eens op de kermis ziet. Waar je dan zo hard mogelijk tegenaan moet slaan. Hilarisch, vind ik zelf. En iedereen die mijn cave bezoekt moet het per se een keertje uitproberen.

Laat een antwoord achter