Blog

Verzekering motor berekenen

Als je net een nieuwe motor hebt aangeschaft, is het ook belangrijk om direct een motorverzekering af te sluiten. Natuurlijk wil je hier zo min mogelijk geld aan kwijt zijn, maar het is wel belangrijk dat je motor op de juiste manier verzekerd is. Een motorverzekering all risk hoeft niet altijd, maar is wel de beste optie als je altijd met een gerust hart de weg op wil gaan. Daarover later meer, nu eerst over hoe je je verzekering motor kan berekenen. Het is mogelijk om meerdere motorverzekeringen met elkaar te vergelijken, zodat je een motorverzekering kan afsluiten die het beste bij jouw situatie past. Een verzekering berekenen doe je aan de hand van je kenteken en je postcode. Deze vul je in via een bepaalde website waar je verzekeringen met elkaar kan vergelijken. Vervolgens zie je alle motorverzekeringen op een rijtje.

Motorverzekeringen vergelijken

Het is verleidelijk om een goedkope motorverzekering af te sluiten die je tegenkomt tijdens het verzekering motor berekenen, maar het is veel belangrijker om goed te lezen wat er allemaal inbegrepen zit in de verzekering. Je moet altijd een WA-verzekering hebben, zodat je verzekerd bent voor eventuele schade die je aanbrengt aan derden met de motor. Daarnaast kun je kiezen voor WA beperkt casco, zodat je ook verzekerd bent voor diefstal, en schade die niet jouw schuld is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan joyriding, brand of storm. Accessoires zijn vaak meeverzekerd tot een bepaald bedrag en je kunt gebruik maken van pechhulp door heel Europa. Dit geldt vaak wel alleen voor motoren die jonger zijn dan 10 jaar. Naast deze twee verzekeringen, is er zoals eerder al even benoemd ook een motorverzekering all risk. Deze zul je ook tegenkomen wanneer je een verzekering motor wil berekenen.

Motorverzekering all risk

Met een motorverzekering all risk ben je voor alles verzekerd wat ook onder bovengenoemde verzekeringen valt, en daarnaast ook voor alle onheil van buitenaf. Heb je schade aan je helm of kleding? Dan is dit ook verzekerd bij een motorverzekering all risk, tot een bepaald bedrag. Veel mensen kiezen ervoor om een motorverzekering all risk af te sluiten, zeker als de motor dagelijks wordt gebruikt. Bekijk voor jezelf welke verzekering het beste bij jouw situatie past, en kijk zo min mogelijk naar de prijs. Het is belangrijker dat je goed verzekerd bent tegen iets wat eventueel kan gebeuren, want anders ben je uiteindelijk alleen maar meer geld kwijt. Heb je informatie nodig over een motorverzekering? Neem dan even contact op met een verzekeringsbedrijf, zodat je al je vragen kunt stellen!

Laat een antwoord achter