Blog

Huizen verhuren aan expats

Een expat is een emigrant die tijdelijk in Nederland verblijft en die ook weer weg wilt gaan. Deze hebben vaak een tijdelijk verblijf nodig in een woning in Nederland. Veel Nederlanders kiezen er daarom voor om huizen verhuren aan expats. Het is dus mogelijk om je woning te verhuren aan expats, maar er zijn wel een aantal aandachtspunten. Het is erg belangrijk dat de woning representatief is en aansluit op de wensen van de huurder. Expats zijn vooral op zoek naar gemeubileerde woning, zodat ze er direct in kunnen wonen. Veel expats werken in Nederland en stellen dat ook als eis bij het zoeken van een woning. De ligging van jouw woning is daarom een belangrijke factor en voor expats moet dit dicht bij hun werklocatie zitten. 

Als je een woning wilt verhuren aan expats is het ook van belang dat je de wetgeving kent. Jouw woning moet namelijk voldoen aan de algemene regels van het verhuren van een woning. Kijk goed naar de wetgeving van huurcontracten voor in de omgeving waarin je huis staat. Hoe vind je de huurders? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

De juiste huurders vinden

Het vinden van huurders is bijzonder ingewikkeld als je vooral op zoek bent naar expats. Gelukkig zijn hier bemiddelaars voor en zoeken de meeste expats via deze bemiddelaars. Als eigenaar van een woning is het praktisch om je hiervoor in te schrijven, zo krijg je snel een huurder voor je woning. De bemiddelaar geeft aan wie je woning wilt huren, maar je moet natuurlijk eerst zelf nog akkoord gaan. Via de website kun je deze bedrijven vinden en is het eenvoudig om een expat te vinden. Op deze manier kun je veel geld verdienen met de verhuur van je woning en heb je altijd huurders.

Tips eigen woning verhuren

Als je je eigen woning verhuren wilt, is het van belang dat je woning er goed uitziet. Huurders willen niet in een woning komen te zitten waar ze nog veel moeten doen. Zorg ervoor dat je woning voorzien is van alle nodige meubels. Ook moet het onderhoud in orde zijn, zodat de huurders goed in je woning kunnen wonen. Dit hoeven geen dure meubels te zijn, maar goedkope meubels zijn ook voldoende voor de meeste huurders. Het gaat namelijk om een tijdelijke woning en deze voldoet snel.

 

Laat een antwoord achter