Blog

Raamdecoratie passend in alle opzichten

Er zijn veel eisen als het gaat om raamdecoratie. Deze moet passen in het interieur, maar ook in het raamkozijn zelf. De decoratie moet ook praktische kwaliteit hebben, het gaat immers om zonwering en verduistering. Het is in sommige gevallen zelfs wenselijk dat het kou weert. 

Smaken verschillen en dit geldt zeker als het om mannen en vrouwen gaat. Daarom is er stoere raamdecoratie verkrijgbaar. Je kunt daarom raamdecoratie op maat bestellen in zeer veel verschillende stijlen. Bij vrouwen telt wellicht meer het esthetische aspect, maar voor mannen is dit anders. Zij willen meestal praktisch, basic en stoer.

Diverse soorten decoratie

Bij stoffen lamellen verticaal overheerst meestal het praktische aspect, ze staan zeer netjes en eigentijds. Het praktische van verticale lamellen is dat ze niet zoveel stof vasthouden, zoals bij horizontale lamellen. Tevens is er een tussenweg als het gaat tussen open en dicht. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, zoals wit en zwart maar ook grijs en diverse andere tinten. Ze kunnen precies op maat worden afgeleverd. De levensduur is lang en het monteren eenvoudig. Bij de aanschaf ben je vrij om te kiezen of de lamellen opzij naar links of rechts worden geschoven. Nog een mogelijkheid is om voor een middensluiting te kiezen, dan gaan ze beide kanten op! Het koord wat de lamellen kan draaien ontbreekt uiteraard ook niet. Dat is immers een van de belangrijkste voordelen van lamellen. Deze raamdecoratie is stoer en strak. Het staat niet truttig of klassiek, integendeel. Het is bijzonder modern. 

Ook is er de keus tussen licht doorlatende lamellen en verduisterende lamellen. Vooral voor hoge ramen en schuifpuien zijn deze lamellen geschikt. Omdat het om textiel gaat, zijn ze ook wasbaar.

Extra verduisterende gordijnen

Gordijnen met een verduisterende werking kunnen zomaar wenselijk zijn in een bepaalde ruimte in huis, of in een bedrijf. Vooral als iemand overdag moet slapen is het een aanrader om te kijken naar plisse gordijnen op maat verduisterend. Maar het is ook een goede optie voor een ruimte waar privacy gewenst is of omdat het simpelweg gewenst is om een film te kijken. 

Het lijkt weliswaar om horizontale lamellen te gaan, maar plisségordijnen zijn eigenlijk een soort vouwgordijnen. Met hele elegante, kleine vouwen. Nog een voordeel is dat aan de zijkanten de naden volledig dicht zijn. Het sluit dus helemaal perfect af. Een ideale manier om af te sluiten als je op wel tijdstip dan ook een film wilt zien. Er is de keuze tussen bijna 300 verschillende kleuren. Dankzij het feit dat het om een effen kleur gaat, hebben ze een vrij chique en neutrale uitstraling. Dit gordijn is gemakkelijk neer te laten en weer op te halen. De kwaliteit van de stof is uitstekend, jarenlang plezier is gegarandeerd. 

Kies daarom voor de beste en stoerste raamdecoratie, er is genoeg variatie. Zo is er voor elk raam in elke ruimte in alle opzichten een passende decoratie voor het raam. 

Laat een antwoord achter