Blog

Latex handschoenen bieden flexibiliteit en veiligheid voor jouw handen

Het beschermen van je handen is erg belangrijk. Of je nu in een industriële omgeving werkt aan autoreparaties, loodgieterswerk of andere diensten met betrekking tot de industrie of in een laboratorium. Het hanteren van chemische stoffen kan zeer gevaarlijk zijn. Om deze reden is het altijd een goed idee om een set goede latex handschoenen bij de hand te hebben om je handen te beschermen en je huid veilig te houden. Er zijn veel verschillende soorten handschoenen op de markt, maar ze bieden niet allemaal hetzelfde beschermingsniveau. Om het juiste beschermingsniveau voor jouw handen te krijgen, kun je het beste overwegen welke soort handschoenen het meest geschikt zijn voor de taak.

Welke handschoenen kiezen?

Een van de beste manieren om te bepalen welk type handschoen voor jou geschikt is, is door een paar hoogwaardige latex of nitril handschoenen voor eenmalig gebruik te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor bescherming en comfort. Deze handschoenen zijn gemaakt van nitril of latex dat een uitstekende tastgevoeligheid en comfort biedt. Omdat de primaire functie van deze handschoenen is om op handigheid gebaseerde bescherming te bieden, is er een dunne lijn tussen bescherming en behendigheid. Een paar werkhandschoenen dat bijvoorbeeld extreme behendigheid biedt, maar geen veiligheid geeft, kan een goede keuze zijn voor werk in een laboratorium, terwijl een dikker, meer beschermend paar een betere keuze zal zijn voor loodgieterswerk of autowerk.

Grijpkracht

Een andere belangrijke factor waarmee rekening moet worden gehouden, is de mate van grijpkracht die de handschoen biedt. Handschoenen van goede kwaliteit hebben een hoge mate van grijpkracht en kunnen kleine objecten zoals een spijker of schroef of andere voorwerpen vasthouden. Als de grijpkracht echter laag is, wordt het gebruik van de handschoen moeilijker en kan het werken ermee onmogelijk worden. Een hoge grijpkracht zorgt ervoor dat je snel en prettig kan werken. Een te dikke handschoen levert veel in op grijpkracht en is met name geschikt voor werken met stenen of andere zware en grote objecten. 

Wegwerphandschoenen

Wegwerphandschoenen van goede kwaliteit bieden een uitstekende balans tussen veiligheid en duurzaamheid. De belangrijkste factor bij het kiezen van het juiste paar is hoe goed de handschoen jouw handen beschermt. Omdat de behendigheid die bij de meeste taken en gereedschappen nodig is, is een goede pasvorm en een strakke maar flexibele grip essentieel. Er is ook een punt waarop comfort een kwestie is van veiligheid. Denk aan het werken met elektrisch gereedschap waarbij een goede grip en goede bescherming beide belangrijk zijn. Je moet er niet aan denken dat een zaag of haakse slijper uit je handen valt. 

Het is belangrijk om te controleren of de handschoenen goed zijn voor jouw gebruik en uiteraard ook jouw huid niet irriteren. Als de latexhandschoenen je uitslag geven, probeer dan nitril handschoenen. Deze zijn waarschijnlijk dan de beste keuze voor jouw behoeften.

Laat een antwoord achter