Blog

Hoe profiteren huishoudelijke apparaten van een waterontharder?

Er zijn veel voordelen van een waterontharder. Je kunt geld besparen op kosten van vervanging van apparatuur, het verbetert de smaak van je water, en je sanitair wordt minder vuil. Een waterontharder kan je duizenden euro’s besparen aan vervanging van allerlei apparatuur en zelfs aan een vervroegde vervanging van sanitair. Een andere upgrade van je waterleiding in huis is een drukverhoger de waterdruk verhogen.

De voordelen van waterontharder

De voordelen van een waterontharder zijn niet alleen de dingen die je direct merkt. Waterontharding helpt je sanitair en apparaten te beschermen tegen beschadiging door kalkaanslag. De leidingen en sanitaire voorzieningen in je huis gaan langer mee. De vervangingskosten van apparaten zullen ook lager zijn. De meeste van deze voordelen worden in de loop van de tijd gerealiseerd. Het is niet goedkoop om thuis een apparaat te installeren, maar de voordelen op de lange termijn zullen vele malen minder duur zijn dan de installatiekosten vooraf.

Minder chemicaliën tijdens het schoonmaken nodig

Waterontharding vermindert de behoefte aan chemicaliën die aan huishoudelijke schoonmaakproducten worden toegevoegd. Zeker mensen met een gezin zullen waterontharders waarderen. Ze gebruiken minder chemische schoonmaakmiddelen, waardoor er minder chemicaliën bij bijvoorbeeld kinderen binnenkomen. Sommige chemicaliën die als huishoudelijke schoonmaakmiddelen worden gebruikt, kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken. Een waterontharder is dus niet alleen goed voor jou en je gezin, maar redt ook de planeet. 

Hogere efficiëntie

Waterontharders verbeteren de algehele prestaties en efficiëntie van jouw apparaten. Als je apparaten efficiënter werken, verbruiken ze minder elektriciteit en besparen ze jou dus geld. Het vermindert ook de slijtage van je boiler. Een goede waterontharder in huis zorgt ervoor dat er schoon en gezond water door jouw kraan komt. Dit vermindert ook nog eens de behoefte aan duur flessenwater of andere benodigdheden.

Waterontharder en drukverhoger in oudere huizen

Oudere huizen hebben vaak leidingen die voor het grootste deel dicht zitten met kalk. Het kalk kan de druk van het water verlagen. Met een waterontharder in huis kun je het proces van verkalken drastisch verlagen. Door de druk te verhogen kunnen zelfs kalkdelen los komen. Daarnaast heb je met een drukverhoger direct meer water uit de kraan. Zeker in je douche is dit heerlijk. Wil jij een regendouche? Dan heb je gewoonweg veel water nodig. Tegenwoordig kiezen mensen bredere waterleidingen, maar vroeger waren de waterleidingen dunner en zeker door de kalk in de loop der jaren, is de leiding alleen maar nauwer geworden. Een drukverhoger is dus, zeker bij een renovatie van je badkamer, een heel goed plan.

Minder tijd kwijt aan schoonmaken

Met onthard water zul je merken dat je minder tijd kwijt bent aan het schrobben en afspoelen van je gootstenen in de keuken en het sanitair in de badkamer. Zelfs de tegels in de badkamer of je douchecabine blijven veel mooier. Geen doffe aanslag meer maar mooi schoon en helder glas. Je geniet dus ook veel meer van je badkamer tussen de schoonmaakbeurten door.

Laat een antwoord achter