Men with jackets
Blog

De leukste jassen voor mannen

Naast bier, voetbal en eten, is ook fashion steeds belangrijker in het mannenleven. Zo bespreken mannen in de mancave ook vaker kledingvoorkeuren met elkaar en vertellen zij wat mooi of juist lelijk vinden. Het komt tegenwoordig ook regelmatig voor dat ik vrienden vraag om advies qua kleding en schoenen. Je wil immers niet voor schut lopen. Voor mannen is het toch lastiger dan voor vrouwen vind ik. Vrouwen weten vaak precies wat hen staat en wat zij mooi vinden. Ik vind het lastig om nu te kiezen welke kleur mij staat of wat nu de beste look is voor een avondje de club is. Zo ook met jassen. Welke jas is nu het mooist of meest geschikt dit seizoen? Ik denk dat ongetwijfeld meerdere mannen met dit probleem kampen, waardoor ik wat mooie jassen heb opgezocht.

Biker jackets

Biker jackets zijn (nep)leren jasjes met een stoere uitstraling. Het fijne van deze jasjes, vind ik, dat ze licht zijn en vrijwel overal bij passen. Ze hebben een tijdloze uitstraling. Ook zijn ze vrijwel in elke winkel te vinden. Hierdoor hoef je niet eindelijk te zoeken, wat ik persoonlijk vrij vervelend vind. De voornaamste kleur van deze jasjes is zwart, waardoor een witte of juist gekleurde trui hier leuk onder staat. Ze zijn niet erg warm, waardoor ze in de winter niet erg aan te raden zijn. In de andere seizoenen zie je ze volop. Een ideaal jasje dus voor een mild dagje.

Parka’s

Een parka of pooljack is een langere jas met een capuchon. Soms zit aan de capuchon nog een (afneembare) bontkraag. Zelf houd ik niet zo van bont, dus ik zal eerder kiezen voor een variant zonder bontkraag. Parka’s zijn gemaakt om de echte kou te overleven. Ideaal dus voor in de koude maanden. Vaak is de jas van nylon gemaakt met een gewatteerde voering. Oorspronkelijk werd het gebruikt om een eilandengroep in Alaska te verwarmen en later zelf voor het leger. Omdat ze er mooi uitzien, werd dit model snel gekopieerd. Kortom een mooie en warme jas dus. Zelf vind ik een legergroene of donkerblauwe parka het mooist.

Anoraks

Wellicht heb je nog nooit van het woord gehoord, maar een anorak is een waterdichte jas met een capuchon. Het beschermt je tegen alle weersomstandigheden. Je ziet zowel mannen als vrouwen er tegenwoordig meelopen. Het bekendste, en naar mijn mening, het mooiste merk is Napapijri. Deze jassen zie je in alle kleuren, van geel tot blauw en van effen tot legerprint. Persoonlijk is dit mijn favoriet, aangezien het sportief oogt en lekker warm is. Ideaal voor een man!

Laat een antwoord achter