Blog

Mannentaak: het regelen van een nieuwe tuin

Het aanleggen van een nieuwe tuin is altijd een dingetje. Zo heeft iedereen zijn eigen ideaalbeeld daarbij. En het gaat niet alleen over jouw ideaalbeeld, maar ook over die van je partner. Maar laten we eerlijk blijven: het tuin gedeelte van een huis is toch vaak meer bestemd voor de mannen. Gelukkig was mijn vrouw het hier mee eens toen we verhuisden naar ons huidige huis en was de tuin dus mijn pakkie aan geworden!

Elke keuze die je maakt zijn bepalend voor de sfeer die er ontstaat. Denk aan de verharding, de materialen, de elementen, ga zo maar door. Zo ging mijn avontuur:

De basis

Allereerst moet je goed nadenken over de verharding. Kies je voor betonverharing, natuursteen, keramische tegels, ga zo maar door. Dit is een bepalend onderdeel van je tuin. Ik heb gewoon gekozen voor een betonverharding. Hier heb je nog de keuze tussen tegels en klinkers. Vrouwen zullen hier het verschil niet eens van weten, maar die is er wel degelijk. Tegels geeft een wat rustigere uitstraling omdat het minder hard is, terwijl een klinkerverharding wat drukker is. Meer voor het idee hield ik mijn vrouw op de hoogte van de keuzes die ik maakte, maar die was zo met haar hoofd bezig met de woon en badkamer dat ze het waarschijnlijk allemaal niet eens gehoord heeft. Dan heb je nog van die kleine keuzes of je een vijver wil, maar voor ons was dat een zorg voor later.

Meubelen en accessoires

Een tuin zal geen tuin zijn zonder een luxe en comfortabele lounchset. Lekker met de mannen buiten een biertje doen in de zomer, ik geniet nu al. Dit was dan weer meer een dingetje voor mijn vrouw, maar ik moet zeggen dat ik er best lekker inzat. We hebben gekozen voor een grijze lounchset, wat betekent dat we de accessoires zoals bloempotten, een schaal voor op de tafel en de lijsten voor de schilderijtjes ook in dezelfde grijs kleur gekocht hebben.

Blokhutten

Het eerste waar ik naar onderzoek naar deed toen de tuin mijn taak werd, waren blokhutten. Een blokhut heeft gewoon elke tuin nodig. En het zal je nog verbazen hoeveel verschillende blokhutten je hebt. Grote blokhutten, kleine blokhutten, luxe of simpel, het is ongelofelijk. Je kan je zelfs laten adviseren! Nou, er ging een nieuwe wereld voor me open. We zijn uiteindelijk wel gewoon voor een kleine en simpele gegaan, maar goed.

Laat een antwoord achter