Blog

Bouw je eigen PC voor in je mancave

Tegenwoordig is gamen groter dan ooit tevoren. Er worden wedstrijden georganiseerd waar miljoenen dollars zijn te verdienen met het spelen van videogames. Hoewel gamen voor mannen en vrouwen is zijn mannen er over het algemeen meer mee bezig. Nu het tijd is om jouw eigen mancave te maken, mag een zelfgebouwde gaming PC niet ontbreken. In deze blog ik neem je mee naar de belangrijkste beslissingen die je moet maken met betrekking tot het bouwen van je eigen gaming PC.

Processor

De eerste keuze die moet maken bij het samenstellen van je eigen PC is op welke processor deze gaat werken. In de praktijk betekent dit dat je een keuze moet maken tussen Intel en AMD. Beide Tech giganten hebben verschillende processoren in elke prijsklasse. Des te hoger je budget, des te betere en snellere processor je kunt aanschaffen. Welke processor je gebruikt is zeer belangrijk, want een processor doet namelijk al het rekenwerk in je computer. De andere onderdelen van je PC kunnen nog zo goed zijn, zonder goede processor zal je PC nooit een hele snelle game PC worden.

Moederbord

De tweede keuze die je maakt is de keuze van het moederbord. Op het moederbord worden de verschillende computer onderdelen aangesloten en het moederbord zorgt ervoor dat deze met elkaar kunnen communiceren. Let er op dat een ander moederbord moet kopen als je kiest voor een Intel processor en een ander moederbord als je kiest voor een AMD processor. Houd er ook rekening mee dat de keuze van je moederbord bepaald welke computer onderdelen in het vervolg kunnen worden aangesloten. Een moederbord ondersteund namelijk niet alle merken computeronderdelen. Je kan dan het beste op safe spelen en kiezen voor een moederbord waar je later nog alle kanten mee op kunt gaan als je beslist je PC te verbouwen.

Grafische kaart

De grafische kaart zorgt voor de output van beelden op de display (monitor). Het is dan van belang om een goede grafische kaart te hebben om je games op de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen afspelen. Als je grafische kaart niet van voldoende kwaliteit is, zal hij de hoge resoluties niet kunnen overbrengen op je monitor. Er is een heel groot arsenaal aan grafische kaarten op de markt. Het kan daardoor lastig zijn om een keuze te maken omdat je met veel dingen rekening moet houden. Ik persoonlijk heb gekozen voor de Nvidia GeForce RTX 2080, dit is een hele goede grafische kaart.

Laat een antwoord achter