Blog

Opslag en transport: dat kan handig en snel!

Het is wat generaliserend, maar toch durf ik wel te stellen dat wij mannen houden van efficiëntie. Vrouwen weten beter hoe je iets het beste kan zeggen, mannen weten hoe je iets het beste aanpakt. Wij houden nou eenmaal van aanpakken en hebben oog voor processen. Moet er iets gebeuren, dan stropen we onze mouwen op en gaan aan de slag. Mannen zien hoe iets op een handiger manier kan en weten hoe een proces te versnellen. Daarom houden wij van gadgets, statistieken en een gereedschapskist. Iets dat concreet is, heeft onze voorkeur. Want, waarom moeilijk doen als het makkelijker kan? Dat is onze bijdrage aan de samenleving: met simpele aanpassingen iets vergemakkelijken. Iedereen heeft er voordeel van en je hebt erdoor meer tijd om aan andere dingen te besteden. Een actueel onderwerp in deze coronacrisis is opslag en transport. Consumenten schaffen meer spullen aan en distributiecentra staan volgepakt. Een perfect moment om te kijken wat daar handig is qua inrichting en hulpmiddelen, zodat alles soepel verloopt.

Tips voor magazijninrichting

Waar de vraag stijgt, leg je meer voorraad aan. Het is daarom essentieel om een opslagruimte zo optimaal mogelijk te benutten. De eerste tip hierbij is smallere gangen maken. Je creëert hierdoor meer ruimte. Houd er wel rekening mee dat transportmiddelen zoals een heftruck er wel nog makkelijk door moet kunnen manoeuvreren. Als je veel gangen hebt, zorg dan dat je een minder aantal trucks hebt. Er moet natuurlijk geen opstopping ontstaan. Moeten de trucks elkaar wel nog kunnen passeren en kan je daardoor geen smallere gangen creëren, zoek dan meer ruimte voor opslag in de hoogte. Hoe meer je stapelt en verschillende verdiepingen creëert, hoe meer bewegingsvrijheid de transportmiddelen kunnen innemen. Heb je veel dezelfde artikelen op voorraad, doe dan aan diepstapeling: je stapelt dan pallets achter elkaar.

Tips voor opslagartikelen

Ook een manier van ruimte besparen, is door artikelen te categoriseren en efficiënt op te bergen. Op de plek die het makkelijkst bereikbaar is, sla je de veelgevraagde artikelen op. Goederen die minder vaak gekocht worden, kunnen verder in het gangpad en/of hoger opgeslagen worden. Dit bespaart transporttijd. Daarnaast is het van belang de juiste opslagmiddelen aan te schaffen. Denk aan stapelbare opberg- en transportbakken, zoals vouwkratten. Ze zijn stevig en makkelijk in te klappen. Kies voor kratten die ergonomische handgrepen hebben en veilige kliksluitingen. Vouwkratten zijn multifunctioneel, want ze kunnen vaak ook kruislings gestapeld worden. Ze zijn in verschillende maten en modellen verkrijgbaar. Zo kan je kiezen voor een gesloten of geperforeerde zijwanden en met of zonder deksel. Ze zijn dus in vele opzichten perfect om jouw opslag en transport te vergemakkelijken. Helemaal ons ding!

Laat een antwoord achter