Blog

Grote lenteschoonmaak: waar ga je mee aan de slag?

Begint het bij jou ook al te kriebelen? Dan hebben we het niet over lentekriebels, we bedoelen de grote schoonmaak kriebels! Als de lente langzaam doorbreekt en de zon in je huis valt begin je te merken hoe stoffig, onopgeruimd en vies het kan zijn. Tijd voor een frisse wind door je huis! In deze blog lees je welke plekken je niet moet vergeten tijdens je grote schoonmaak.

Je kledingkast

Ook je kledingkast kan een bron van stof zijn. Dan hebben we het niet alleen over gewoon stof, maar ook stoffige kleding van een paar seizoenen geleden die je nooit meer aanraakt. Ga eens kritisch door je kleding heen en kijk wat er weg kan naar je neefje/nichtje, en wat je eventueel op United Wardrobe kunt zetten om te verkopen. Zelf shop ik bijna al mijn kleding bij UW, hier verkopen ze toffe merken zoals Dsquared, Zara, Goorin Bros en meer. Ik heb er een keer een Goorin Bros pet op de kop getikt voor de helft van de originele prijs. Winnen!

De vloer

Even de stofzuiger erdoorheen en een dweiltje erover, en klaar is kees! Dat is dus niet hoe het werkt. Wil je jouw vloer echt even goed aanpakken, ga dan kamer voor kamer aan de slag. Schuif de meubels aan de kant en begin met de stofzuiger. Vergeet de plinten niet! Deze zijn een bron van stof na een tijd. Haal de kop van de stofzuiger eraf en ga met de stang goed langs alle plinten en hoeken. Daarna goed met de dweil erdoor én ook de plinten weer even apart afnemen met een spons.

De keuken

De keuken is misschien wel een van de meest vieze plekken in huis omdat hier het eten bereid wordt. Wil je muizen en ander ongedierte voorkomen, zorg er dan voor dat je de keuken grondig en geregeld reinigt. Dit betekent ook dat de kastjes goed uitgesopt moet worden en al het eten afgesloten in de kast staan. En vergeet je de koelkast niet? Het is belangrijk deze regelmatig schoon te maken zodat je bacteriën geen kans geeft om je voedsel te laten bederven.

De woonkamer

Ook de woonkamer moeten we goed schoonmaken, dit is een plek waar veel geleefd en vaak ook gegeten wordt. De bank bijvoorbeeld, hoe veel uren spendeer jij hierop? Zorg ervoor dat je deze goed stofzuigt en afhangend van het materiaal af en toe met een vochtige doek afneemt. Ben je gezegend met een afneembare hoes, dan is het verstandig deze ook regelmatig even te wassen!

Laat een antwoord achter