Blog

Het is stil in de stad…

De hele wereld staat op z'n kop. Het hele leven speelt zich binnenshuis af. De straten zijn leeg, de wereld is stil. Een feestje zit er voorlopig even niet in. Gezellig uit eten? Nu even niet. Naar een café? Over een paar maanden misschien weer. Deze maatregelen zijn er natuurlijk niet om ons te pesten. We beschermen onszelf en elkaar door bij elkaar uit te buurt te blijven. Dit is nu ook dé tijd om aan jezelf te werken. Wil je al tijden een opleiding volgen? Meld je aan voor een thuisstudie. Ben je verslaafd aan wiet? Zoek nu hulp. Wil je beginnen met yoga of krachttraining? Start dan gewoon! Je moet nu toch binnen blijven, maak er dan het beste van!

Wat kun je doen tijdens de thuisquarantaine?

Behalve je werk en het helpen van je kinderen met hun schoolwerk zitten er nog meer uren in de dag. Natuurlijk kun je een groot deel van de dag voor de televisie hangen, maar daar knap je niet echt van op. Zorg dat je iets doet met je leven, ondanks dat je er niet op uit kunt gaan. Er zijn genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Maak daar dan nu gebruik van! Lees een boek over mindfulness en word helemaal zen tijdens de quarantaine. Of leer over timemanagement en pas dat toe om zoveel mogelijk uit je uren te halen. Je kunt je ook aanmelden voor een online sportschool en dagelijkse oefeningen doen, gewoon in je huiskamer. Of oriënteer je op je toekomst. Is dit nu echt wat je wilt en waar je gelukkig van wordt? Maak een plan!

Wees creatiever dan je gewend bent

Leer haken of breien, internet staat vol met handige filmpjes. Volg een online teken- of schildercursus (de materialen bestel je dan gewoon online). Leer het haar van je dochter op een bijzondere manier te vlechten of leer de hond nieuwe trucjes. Er is zoveel te doen, als je maar even verder kijkt dan je neus lang is.

Zoek contact met anderen

Dat je thuis moet zitten, wil niet zeggen dat je verstoken moet blijven van alle sociale contacten. Je kunt altijd de telefoon nog even pakken en een gesprekje aanknopen met je oude oom of tante. Je kunt een groepsapp maken en contact houden met je collega's en videobellen met de (klein-) kinderen. Er zijn ook voor het onderhouden van sociale contacten tegenwoordig genoeg mogelijkheden. Je hoeft niet perse bij elkaar langs. Die knuffel? Die geef je wel weer als het weer kan en mag!

 

Laat een antwoord achter