handtasjes
Blog

Handtasjes vs. fanny packs

Als ik over straat loop, op vakantie ben of in de club sta, kan ik vrouwen vaak in twee soorten onderscheiden aan de hand van hun tasjes. Zo zie ik namelijk een verdeling van vrouwen die handtasjes dragen of fanny packs om hebben. En dat laatste dan vaak schuin over de borst gedragen, in plaats van op broekriem-hoogte (waar de fanny pack oorspronkelijk hoort te zitten). Ondanks dat ik zelf wel een bepaald beeld heb bij wat voor soort vrouw handtasjes draagt en welk soort vrouw voor de fanny pack kiest, vroeg ik toch mijn zusje voor een nadere verklaring. Zij kwam met een aantal voor- en nadelen van beiden soorten tassen en deze wilde ik graag op mijn blog delen met mijn vrouwelijke lezers!

Handtasjes

Deze mening deel ik met menig man – en mijn zusje gaf mij hier ook gelijk in – vrouwen met handtasjes ogen doorgaans succesvol en sexy. Een mooie zwarte of rode leren handtas gematcht met haar hakken, dat intrigeert menig man wel. Ik mocht echter niet op hol slaan van mijn zusje: een handtasje draagt een vrouw alleen bij speciale gelegenheden. Een handtasje is namelijk alles behalve handig: je moet het de hele tijd vast houden en veel kun je er vaak niet in kwijt. Of je moet zin hebben om met een enorme handtas de hele avond rond te sjouwen, maar dan is het charmante er ook wel af voor ons mannen. Een handtasje is misschien niet zo handig, maar voor een avond chique uiteten mogen jullie het zeker bij je dragen dames! Het ziet er absoluut beter uit dan een schoudertas of rugtas, zo op een nette jurk.

Fanny packs

De fanny pack is back! Hij kwam langzaam terug bij het festival publiek en de backpackers in Azië, maar dan niet op de originele manier. Oorspronkelijk wordt de fanny pack natuurlijk boven de broekriem gedragen – hence de benaming. Maar de fanny pack heeft zijn terugkeer gekregen schuin over de borst. Het is begonnen bij de echte hipsters, waar ik mijzelf niet snel onder schaad, maar is langzaam aan zelfs populair geworden bij de grootste (vrouwelijke) instragram-influencers. Een vrouw met een fanny pack komt mij als man al snel als een spontane meid over die zichzelf niet al te serieus neemt. Dat laatste misschien vooral omdat ik de fanny pack nog steeds een grappige trend vind. Ik begrijp het gemak van de fanny pack en het ziet er in veel gevallen ook zeker tof uit, maar dames laat die alsjeblieft thuis als je op date gaat. Zeer vrouwelijk en aantrekkelijk is het namelijk niet.

Laat een antwoord achter