Blog

De voordelen van watersnijden

Watersnijden is tegenwoordig heel populair voor het 2d-snijden van zware plaat toepassingen. Dit komt vooral door de enorme druk waarmee de waterstraal zich door metaal kan boren. Het kan voor een extreem nauwkeurige snede zorgen en dit komt doordat je fijn zand toevoegt. Daarnaast maakt het natuurlijk ook veel uit hoeveel druk er zit op de waterstraal en de snelheid van het water. De toepassingen van watersnijden met een hoge druk waterstraal zijn enorm. Je kunt er veel dingen mee doen en hier zitten ook veel voordelen aan verbonden. Wat zijn de toepassingen precies? En wat zijn de voordelen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Verschillende toepassingen

Je kunt watersnijden voor verschillende toepassingen gebruiken en dit is vaak de hoofdmethode voor het snijden van materialen. Glas snijden is heel handig met watersnijden en is een van de beste manieren. Je kunt nauwkeurige sneden maken en ervoor zorgen dat het glas de gewenste vorm krijgt. Daarnaast is metaal snijden ook heel erg in en kunnen vaak alle soorten metaal worden gesneden. Het watersnijden produceert namelijk gladde snede aan de rand zonder brandvlekken, kraken of overtollige braam. Deze worden gewoonlijk wel geproduceerd als je het snijd met een mechanisch apparaat. Ook kan de toplaag van het metaal niet veranderen tijdens het snijproces, zo komt er namelijk geen warmte vrij.

Aluminium watersnijden wordt het vaakst gedaan en is een van de materialen waarvoor de watersnijmachine het meest gebruikt wordt. De watersnijmachine kan aluminium snel en schoon snijden, zonder enige verwarming. Andere vormen van aluminium snijden zijn vaak gevaarlijk voor het materiaal en raakt hierdoor snel beschadigd. Watersnijden is daarom een van de beste oplossingen als je kiest voor aluminium snijden.

Voordelen van water snijden

Er zitten veel voordelen verbonden aan het water snijden en waarschijnlijk ken je er al een paar. Waterstraalsnijden is geschikt voor bijna ieder materiaal en kan gebruikt worden voor metaal, glas, steen, rubber en keramiek.  Een van de grootste voordelen is dat de waterstraal geen materiële schade veroorzaakt bij het snijden. De waterstraal zorgt alleen voor schone sneden en verhoogt ook de veiligheid van de bedieners. Ook is waterstraalsnijden een duurzame oplossing voor het snijden van materialen. Andere methodes zijn dat niet en dit is ook een groot voordeel van watersnijden. Waterstraal snijden zorgt niet voor gevaarlijk afval en is daarom een van de beste oplossingen.

Laat een antwoord achter