Blog

Wat te doen als iemand een hoarder is?

In het leven kun je op veel dingen stuiten. Een aantal dingen zullen je intrigeren, een aantal weer helemaal niet. Het is gewoon zo dat sommige mensen dingen zullen doen waar je met je hoofd niet bij kunt. Dit kan altijd lastig zijn, dat begrijpen we. Maar toch zul je hier hoe dan ook mee in aanraking komen. Of dit nu bij jezelf is, bij een buurman, een familielid of een vriend(in). Het is allemaal mogelijk, en dan zul je er mee om moeten gaan. Je distantiëren van degene of jezelf is een beetje overdreven, dat slaat nergens op. Een van die dingen waar we het net over hadden, is hoarden. De inzet van ontruiming de Zwart kan dan bijvoorbeeld een hele goede optie zijn. Daarom gaan we je vandaag helpen met wat je moet doen in het geval dat je iemand kent of iemand bent die een hoarder. We gaan je eerst vertellen wat een hoarder is en hoe je diegene herkent, daarna geven we wat tips. 

Wat is een hoarder?

Allereerst het begrip hoarder. Een hoarder is iemand die simpelweg een beetje moeite heeft met dingen weggooien, en dat is dan een vrij grote understatement. Het gaat vaak zo ver dat diegene belemmert wordt in zijn of haar doen en laten. Hij of zij heeft geen fatsoenlijk leefruimte meer, het hele huis of appartement wordt in beslag genomen door alle spullen. Dit kan van alles zijn, dat maakt niet zoveel uit. Dit komt bij een soort verlatingsangst vandaan. Je hebt namelijk moeite met spullen weggooien, je bent bang om ze weg te doen. Dit is een psychologisch probleem en dient derhalve ook zo te worden aangepakt. Hoe je dat aanpakken doet, dat vertellen we hieronder. Je hebt nu in ieder geval een beetje een beeld van wat een hoarder is en hoe dat tot zijn uiting komt.

De aanpak

Oké, je weet nu wat een hoarder is dus dan is het tijd voor de aanpak. Je gaat beginnen met het inschakelen van een woningontruiming Utrecht. Dit is een belangrijke eerste stap, want het inschakelen hiervan zorgt voor emotionele afstand. Als je zelf je huis gaat opruimen dan zorgt dit ervoor dat je er toch veel moeite mee gaat hebben. Je wil dingen écht niet weg doen omdat je denkt dat ze nog nuttig kunnen zijn/blijken. Hierna schakel je een psycholoog in, want het probleem wortelt zich in de psyche. 

Laat een antwoord achter