Blog

Bij het online adverteren kun je wel wat hulp gebruiken

Wanneer je een bedrijf hebt, dan zul je jezelf goed op de kaart moeten zetten. Je zult ervoor moeten zorgen dat je klanten weten wat je doet en waar je ze je kunnen vinden. Natuurlijk kun je er dan voor kiezen om je naam in grote letters op borden langs het voetbalveld te zetten. Maar levert je dat echt klanten op? Online adverteren is dan wellicht een betere optie. Maar hoe pak je dat online adverteren goed aan? Je kunt ergens een advertentie inkopen en er dan het beste van hopen, maar werkt dat echt? Of is het wellicht verstandiger om het online adverteren uit te besteden aan een bureau dat er echt verstand van heeft?

Voor online adverteren is kennis van SEA nodig

SEA staat voor Search Engine Advertising. Dit zorgt ervoor dat je met je advertentie direct bovenin Google of Bing terecht. Wanneer mensen zoeken op Google of Bing, de twee grootste zoekmachines van dit moment, dan zoeken ze op een bepaald zoekwoord. Het is dus met online adverteren van belang dat je weet waar mensen op zoeken. Hier kun je je advertentie op aanpassen. Je begrijpt dat je hier als leek niet erg goed mee uit de voeten kunt. Het inschakelen van een bureau gespecialiseerd in SEA is dan een echte aanrader.

Maar je kunt meer doen

Behalve online adverteren is het ook van belang dat je organisch goed gevonden kun worden in de diverse zoekmachines. Hiervoor is het dan juist weer van belang dat je ervoor zorgt dat je website op een perfecte manier is opgebouwd en dat je je toelegt op SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization. Het optimaliseren van de teksten op je website om zo organisch bovenin Google en Bing terecht te komen. Dit is wel een klus voor specialisten, net als het online adverteren. Ook hier kun je een bureau voor inschakelen. Evoworks is gespecialiseerd in beide vormen: SEO en SEA.

Voor een webshop is online zichtbaarheid van levensbelang

Heb je een fysiek bedrijf als een installatiebedrijf of een kapsalon, dan heb je klanten die je weten te vinden, met of zonder internet. Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat ook dan je website klopt, wil je nieuwe klanten binnenhalen. Maar heb je een webshop? Dan is online zichtbaarheid helemaal van levensbelang. Je kunt een bureau inschakelen om je webshop goed in de markt te kunnen zetten. Je kunt er zelf voor zorgen dat je ook vindbaar bent op de sociale media die past bij jouw doelgroep.

Laat een antwoord achter