werkjas plaatje
Blog

Een goede werkjas voor in de bouw

We gaan weer richting de winter en daar hoort andere kleding bij. Zeker als je veel buiten werkt in de bouw is kleding heel erg belangrijk. Het aankopen van een goede werkjas is geen overbodige luxe. Maar waar voldoet een goede werkjas precies aan? Dat is natuurlijk een persoonlijke kwestie. Het is voornamelijk afhankelijk van welk beroep je in de bouw uitvoert en aan welke temperaturen je wordt blootgelegd. Daarnaast wil het oog ook nog eens wat ook in de bouw wil je een beetje modieus voor de dag komen ook al is dat niet het allerbelangrijkst. In dit blog vertellen we je daarom graag meer over de werkjas en andere werkkleding die nodig is voor buiten werken in de bouw.

Waar moet mijn werkjas aan voldoen?

Er zijn twee hele belangrijke factoren bij deze jas. Dat is de functionaliteit en de kwaliteit. Een jas heeft het in de bouw vaak behoorlijk te verduren. Hij is continue onderhevig aan de buitenlucht en vaak til je zware dingen en loop je langs puntige atributen die je jas kunnen beschadigen. De kwaliteit is dus essentieel. Bespaar hier dus niet op. Een goedkopere jas met mindere kwaliteit gaat aanzienlijk minder lang mee waardoor je alsnog duurder uit bent. De functionaliteit komt tot uiting in hoe je ermee kunt werken. Feitelijk is je kleding ook een stuk gereedschap of op zijn minst een verlengstuk daarvan. Met je jas moet je dus makkelijk het gereedschap mee kunnen nemen die je nodig hebt tijdens je werk. Met het selecteren is het dus belangrijk om goed na te denken of je op een praktische manier het gereedschap wat je nodig hebt makkelijk kunt meenemen en als het niet in je jas past dan is het uiteraard handig om te zorgen dat je het in een ander kledingstuk kunt meenemen.

De werkbroek als aanvulling op de werkjas

Nas de jas is de broek een belangrijk verlengstuk van je gereedschap. Ook bij de broek zie je dat functionaliteit een belangrijk element is. Trouwens de kwaliteit ook. Je ziet dat producenten die hier op focussen veel doen aan innovatie om vooral de kwaliteit te verbeteren. Zo is er het merk blaklader die een patent heeft op de dubbele stiknaad. Dat zorgt ervoor dat de broek op punten die meer belast worden verstevigd is en dus veel langer meegaat. Een voorbeeld van functionaliteit bij de werkbroek is dat voor de timmerman er een hamerlus op zit. Hierdoor kan je je hamer gemakkelijk meenemen.

Laat een antwoord achter