Kamado BBQ
Blog

Echte mannen barbecueën op een Kamado BBQ!

In dit Blog ga ik iets vertellen over mijn grootste hobby en dat is barbecueën!  Ik heb het niet zo maar over een barbecue, ik heb het over de zogenaamde Kamado BBQ. Met deze veelzijdige barbecue kun je ontzettend veel verschillende soorten gerechten bereiden. Je kunt er namelijk mee grillen, stomen, bakken, braden, roken en nog veel meer! Om je een beetje wegwijs te maken in de wereld van de Kamado BBQ zal ik een aantal leuke tips en weetjes vertellen!

De oorsprong van de Kamado BBQ

Een Kamado barbecue wordt ook wel een keramische bbq genoemd. Dit komt omdat deze is gemaakt van het bestanddeel cordieriet. Oorspronkelijk komt dit uit Japan. Vroeger werd deze in Japan namelijk “mushi kamado” genoemd, dat “klei-oven” betekent. Het doel was om rijst te stomen met deze klei-oven, maar al gauw werd dit idee door de Amerikanen overgenomen. Al gauw werd ontdekt dat door het gebruik van houtskool vlees gaar gemaakt kon worden. Zij bedachten namelijk het idee van de barbecue en al gauw groeide dit uit tot een enorm succes. Later waaide dit over naar Europa en zo was de Kamado BBQ geboren.

Vlees en vis bereiden

De Kamado is niet meer weg te denken uit de Nederlandse barbecue wereld. Dit komt omdat je met deze keramische barbecue ontzettend veel verschillende bereidingswijzen toe kunt passen.Door de barbecue in te richten met verschillende accessoires, kun je er bijna alles mee bereiden. Van pizza tot vlees en vis, maar ook soep en groente kunnen ermee worden gegaard, opgewarmd, gegrild, gestoomd, gerookt of gebakken. Je snapt dat er de lekkerste gerechten mee gemaakt kunnen worden en de echte barbecue-chef raakt dan ook nooit uit geëxperimenteerd. Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten Kamado’s met elk weer eigen kenmerken. Ook kan ik je vertellen dat op alle keramische barbecues een deksel zit met daarin een temperatuurmeter. De deksel is van belang voor het bereiden van gerechten en deze is heel makkelijk open en dicht te doen. Hierdoor is het mogelijk altijd de juiste temperatuur te behouden wat belangrijk is voor het bereiden van gerechten. Daarnaast is het bijvoorbeeld mogelijk om te roken met jouw barbecue bij gebruik van rookhout.

Zelf ben ik ontzettend tevreden met mijn Kamado BBQ. Door het hoogwaardige materiaal dat wordt gebruikt en de perfecte ei-vorm kan ik er zeker van zijn dat deze barbecue doet waar het voor staat. Ook gaat een keramische barbecue ontzettend lang mee en heb je op de meeste modellen een lange garantie. Al met al zou ik een keramische barbecue dus aan iedereen aanraden. Het is natuurlijk niet de goedkoopste hobby, maar ik haal er ontzettend veel plezier uit en ik weet zeker dat jouw gasten het ook zullen waarderen!

Laat een antwoord achter