nobelhout.nl
Blog

Bouw eenvoudig een bar van steigerhout

Elke man heeft van tijd tot tijd behoefte aan een plekje die helemaal van hemzelf is. Daar mag de vrouw, vriendin, vriend of partner echt niet komen. Dat plekje wordt meer dan eens een mancave genoemd. Ik ben deze blog begonnen, omdat ik ook online naar zo’n plekje voor mannen zocht. Een blog waar dingen voor en door mannen besproken worden. Zo ga ik jullie vandaag vertellen hoe je eenvoudig een bar kan bouwen van steigerhout. Die zal prachtig staan in jouw mancave! Dus heb jij zo’n eigen plek ergens in of rond het huis? Lees dan snel verder en ontdek hoe ook jij eenvoudig een bar kan bouwen.

Bouwtekening van een bar

Zoals elke klusser weet kun je niet zomaar klakkeloos beginnen met bouwen. Wanneer je iets specifieks wil maken (zoals een bar), dan moet je daar natuurlijk een houvast voor hebben. In dit geval heb je een bouwtekening nodig van een bar. Gelukkig staan websites zoals Pinterest daar vol mee. Je selecteert gewoon een bouwtekening van een bar die jij leuk vindt of die het beste past in de ruimte van jouw mancave. Vervolgens moet je het materiaal in huis halen.

Jouw eigen bar bouwen

Het bouwen van een bar hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Je kunt bijvoorbeeld steigerhout inslaan bij nobelhout.nl. Naast een hoop steigerhout heb je natuurlijk ook wat verbindingslatten nodig. Anders staat je bar niet stevig en zal de bar de eerste avond in de mancave ter inluiding waarschijnlijk niet overleven. Verder moet je een aantal standaard stukken gereedschap hebben. Dit gereedschap heb je waarschijnlijk al in huis. Dus dat scheelt weer moeite! Wanneer je al het materiaal in huis hebt, de bouwtekening bij de hand en het gereedschap paraat, dan is het tijd om te gaan klussen!

Gave bar in de mancave

Je kan het natuurlijk zo gaaf maken als je zelf wilt. Persoonlijk koos ik ervoor om rekening te houden met een tap en een koelkastje. Hierdoor konden deze noodzakelijke items moeiteloos in de bar. Uiteraard kun je ook allerlei gadgets verwerken in jouw bar. Het is immers jouw bar in jouw mancave. Doe lekker wat je wil! Een maat van mij heeft er een wijnrek ingebouwd, omdat hij af en toe zit te genieten van een wijntje in zijn mancave. Mijn advies? Ontwerp en creëer een bar die compleet aansluit bij het thema van jouw mancave en jouw wensen. Als je dat doet, dan geniet je echt jaren van jouw eigen gemaakte bar. Dat is echt een aanwinst voor elke mancave.

Laat een antwoord achter