Blog

Staat parachutespringen op jouw bucketlist?

Veel mensen hebben een bucketlist. Op zo’n bucketlist staan vaak dingen beschreven die ze graag eens mee zouden willen maken in hun leven. Dit kan een verre reis zijn, trouwen, maar dit kunnen ook zeer gewaagde dingen zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het beklimmen van een berg of bungeejumpen. Veel mensen zouden graag nog eens willen parachutespringen. Ze vragen zich af hoe het zou zijn om nu eens echt uit een vliegtuig te springen en mijlenver uit te kunnen kijken over de omgeving. Ook kan het zijn dat je graag eens parachute zou willen springen om bepaalde angsten te overwinnen. Een cadeaubon voor een gewaagde activiteit is dan ook een cadeau wat regelmatig wordt gegeven. Ook in het kader van teambuilding worden er bij veel bedrijven zo nu en dan gedurfde activiteiten ondernomen.

Voor het eerst springen

Parachutespringen is iets wat niet veel mensen regelmatig doen. Wanneer dit een onderdeel is van jouw bucketlist, kun je op diverse locaties een sprong boeken. Wanneer je eenmaal zo’n een sprong geboekt hebt kunnen de voorbereidingen beginnen. Je moet bijvoorbeeld boven een bepaalde leeftijd zijn en mag vaak niet meer dan honderd kilo wegen. Wanneer je eenmaal op de locatie aan bent gekomen waar je jouw sprong zal gaan maken, zal je begeleidt worden door een instructeur. Deze instructeur zal ook met je mee springen. Je zit vaak met speciaal bevestigingsmateriaal aan zo’n instructeur verbonden tijdens het springen. Dit om te zorgen voor optimale veiligheid. Het met zijn tweeën parachutespringen wordt ook wel de tandemsprong genoemd. Zo’n sprong is vaak een fantastische ervaring die je niet snel meer zal vergeten. Wat is er nu mooier dan uit te kunnen kijken over Texel en het idee hebt dat je kunt vliegen. De instructeurs die je begeleiden tijdens het maken van een parachutesprong zijn goed getraind zodat je bang hoeft te zijn dat het onderweg mis kan gaan. Een parachutesprong is niet alleen een mooie ervaring voor nu, maar ook zeker voor later.

Mooie ervaring voor later

Tijdens het maken van een tandemsprong is het vaak mogelijk om de sprong vast te laten leggen op video. Je kunt dan later de sprong nog eens op je gemakje terugkijken. Zeker wanneer je erg angstig bent om te springen kan het zijn dat je op het moment van de sprong niet alles helemaal beleefd zoals je dit zou willen beleven. Wanneer je dan later nog eens terug kan kijken naar de opnames ben je deze angst vast en zeker weer vergeten. Parachutespringen is vaak mogelijk vanaf diverse hoogtes. De prijs die je betaald voor het springen is mede afhankelijk van de hoogte waarop je wil springen. Het maken van een parachutesprong is vaak niet goedkoop, maar achteraf is het de prijs die je ervoor hebt betaald meer dan waard geweest. Het kan zo zijn dat de door jou geboekte parachutesprong niet door kan gaan op het moment dat je graag had gewild. Dit omdat je niet bij alle weersomstandigheden parachute kunt springen. Wanneer er te veel wind staat kan dit de veiligheid in

Laat een antwoord achter