Blog

5 tekenen waaruit blijkt dat je toe bent aan een nieuwe auto

Het geluk van een nieuwe auto, kon je daar maar elk jaar van genieten. Maar helaas is dat voor de meesten van ons niet weggelegd. Zaken als onderhoud en je autoverzekering zorgen dat je spaarpotje toch wat minder snel vol is. Het maakt het moment dat je wel een nieuwe auto koopt des te specialer, zullen we maar zeggen. Maar wanneer is nou het moment om een nieuwe auto te kopen?

1. Je auto kost te veel geld

Een auto kost nu eenmaal geld, dat weten we allemaal. Je moet een autoverzekering afsluiten, elk jaar een APK laten doen en regulier onderhoud laten plegen. Maar wanneer die kosten steeds maar oplopen, kan het tijd zijn om naar een nieuwe auto te kijken. Een nieuwe, schonere auto is bijvoorbeeld goedkoper in de belasting en het onderhoud.

2. Je auto laat je regelmatig in de steek

Een accu die het bij het kleinste beetje kou al begeeft? Een motor die bij lange ritten al snel aan de kook raakt? Het oliepeil dat bijna om de week alweer te laag is? Het zijn allemaal vervelende dingen die ervoor zorgen dat je je auto steeds minder vertrouwt. Dat rijdt minder prettig en zorgt vaak ook nog eens voor veel onverwachte kosten. Tijd om eens verder te kijken dus!

3. Je auto wordt te klein

Of je gezin te groot, net hoe je het wilt zien. Maar gezinsuitbreiding is vaak een hele goede reden om op zoek te gaan naar een nieuwe auto. Je wilt je kinderen nu eenmaal niet op elkaar proppen op een te kleine achterbank. Bovendien ga je ook meer waarde hechten aan veiligheid als je kleine kinderen meerijden. Een grotere auto die wel tegen een stootje kan is dan een hele logische keuze.

4. Je wilt groener rijden

Als de groene, bewuste natuurliefhebber die je bent, kan het op een gegeven moment natuurlijk niet meer: rijden in een CO2-uitstotende benzine-slurpende auto. Nee, dan ben je echt toe aan een nieuwe auto. Een mooie hybride of elektrische auto bijvoorbeeld. Veel beter voor het milieu en dat ie gloednieuw is, is natuurlijk een leuke bijkomstigheid.

5. Gewoon, zomaar!

Je moet genieten van het leven. En als jij geniet van een nieuwe auto, waarom zou je jezelf dat dan niet gewoon gunnen? Helemaal als je goed gespaard hebt en nog een mooie prijs voor je oude auto kunt krijgen. Ga ervoor en geniet ervan!

Laat een antwoord achter