Blog

De voordelen van een kunststof raamkozijn.

Misschien ben je je huis aan het renoveren, heb je een nieuwe kavel gekocht of is er een andere reden waarom je kijkt naar nieuwe kozijnen. Vanwege het grote aanbod is het vaak lastig kiezen voor wel soort kozijn je gaat. En wat is eigenlijk het voordeel van een kunststofkozijn tegenover aluminium of houten kozijnen? In dit blog deel ik de voordelen van kunststof raamkozijnen en waarom jij ze ook nodig hebt voor je woning.

Duurzaamheid

Nederlanders houden van besparen zeggen ze vaak, in het geval van het kunststofraamkozijn is deze uitspraak erg passend. Ten eerste zijn kunststof raamkozijnen erg duurzaam en betaalbaar. Op het eerste oog lijkt een houten kozijn goedkoper, maar wanneer je de lange termijn kosten berekend van dit product kom je goedkoper uit met de kunststofversie. Kunststof kozijnen gaat dan ongeveer ook even lang mee als een schildpad, we hebben het dan over 50 tot 70 jaar. Doordat je vrijwel een ‘life time’ met dit kozijnsoort doet is het niet snel aan vervanging toe en bespaart dit veel moeite en kosten.

Isolatie

Daarnaast zijn kunststof raamkozijnen een stuk beter geïsoleerd dan houten of aluminium kozijnen. Het kozijn heeft een holle binnen ruimte waar droge lucht doorheen gaat. Wanneer de kozijnen correct geïnstalleerd zijn bespaar je dankzij deze sterke isolatie tot 250 euro aan stookkosten. De warmte zal niet snel meer uit de woning trekken en de kou blijft goed buiten. Heerlijk wanneer je snel koud wordt ’s winters.

Veiligheid

Wanneer je opzoek bent naar een beetje extra bescherming tegen brand, inbrekers of ander ongewenst bezoek is de kunststof kozijn een ideale optie. Deze kozijnen bevatten vaak geavanceerde sloten en het materiaal is moeilijk kapot te krijgen. Kunststof is niet licht ontvlambaar waardoor brand niet snel zal overslaan. Ook hebben kunststof kozijnen vaak een politiesticker met het ‘Politie Veilig Wonen Keurmerk’.

Veel mensen hebben vaak nog het beeld van grote witte kozijnen in hun hoofd wanneer ze twijfelen over een kunststof kozijn. Tegenwoordig komen ze in allerlei soorten en maten waardoor er voor elk soort huis een passend kozijn is.

Let wel op wanneer je zelf je woning verbouwd dat het correct plaatsen van kunststof kozijnen een daadwerkelijke ‘kunst op zich’ is. Wanneer het kozijn verkeerd is geplaatst werkt de isolatie niet goed en kan dit later tot problemen of extra kosten lijden. Laat altijd een professional een kunststofkozijn instaleren.

Ben je geïnteresseerd in kunststof raamkozijnen? Neem dan snel en gerust een kijkje op www.bermon.nl

Laat een antwoord achter