Blog

Je auto is kapot, wat nu?

Shit! Je kent het vast, een auto die niet meer werkt zoals hij hoort en waardoor je nu niet met de auto naar het werk kan, naar die afspraak kunt rijden of tijdens de vakantie de auto kunt gebruiken. Tja, dat is lastig. Zeker als het enkele dagen of met een beetje pech zelfs weken gaat kosten voordat de auto weer gemaakt is en je er weer mee kunt rijden. Wat doe je in de tussentijd?

Een huurauto, is dat niet erg duur?

Het eerste waar je aan denkt is wellicht een huurauto en dit is dan ook zeker een goede oplossing als je tijdelijk een andere auto nodig hebt. Voor een korte periode is dit prima te doen, zeker als je hem al direct voor een langere tijd leent. Of je leent hem juist alleen als je er daadwerkelijk eentje nodig hebt, voor bijvoorbeeld een afspraak waar je een paar uur voor moet rijden. Naar werk kun je wellicht ook op de fiets doen en geld uitgeven aan een huurauto is dan misschien overbodig. Maar heb je toch vaker of op erg kort termijn een auto nodig? Dan is een huurauto zeker geen slecht idee en is het in geval van nood een goede oplossing. Het is in ieder geval altijd een mogelijkheid.

Eventueel kun je altijd natuurlijk aan vrienden of familie vragen of je hun auto kunt lenen op een moment dat je hem echt nodig hebt. Waarschijnlijk betaal je zo alleen voor benzine en dus kost dat je vrijwel niks. Met een beetje geluk kun je de auto van een familielid of goede vriend van je lenen. Erg fijn en wellicht ken je de auto dan ook al, wat het allemaal nog een stukje fijner maakt.

Je auto langer kwijt?

Ben je je auto echt langer kwijt, en heb je hem wel veel nodig? Dan kun je wellicht kijken naar shortlease. Je kunt dan voor een maand of langer een auto leasen voor een relatief laag bedrag. Dit is stukken goedkoper dan het huren van een auto en zo heb je ook een maand of langer de zekerheid dat je gewoon een auto hebt waar je gebruik van kunt maken. Omdat er vaak ook wordt geleased met occasions kan het best goedkoop zijn. Zoek online naar shortlease Groningen, Amsterdam, Eindhoven of welke stad je ook maar woont, en kijk wat bij jou in de buurt mogelijk is op het gebied van shortlease.

Laat een antwoord achter