Blog

Wat wordt jouw volgende kampeerbestemming?

Kamperen; voor de een dé ultieme vakantie om eens goed tot rust te komen en een met de natuur te worden, voor de ander is het afzien zonder de dagelijkse luxe. Niet iedereen is fan van kamperen, al worden de meningen over kamperen wel wat bijgesteld. Omdat de afgelopen twee jaar de meeste vakantieplannen werden gewijzigd of zelfs werden afgezegd stonden de meeste campings het hele seizoen bomvol. Voor dit jaar is de voorspelling eigenlijk niet anders. Heb je nog geen plek geboekt, grote kans dat je er dan niet meer tussenkomt. Maar niet getreurd, ook buiten Nederland vind je prachtige plekken om eens de natuur op te zoeken en een weekje (of een paar weekjes) te vertoeven op een camping.

Frankrijk

Frankrijk is en blijft toch wel een van de meest geliefde kampeerbestemmingen van Nederlanders. Sommige mensen staan jaar in jaar uit al op Franse campings, voor anderen is dit land nog nieuw. Het landschap in Frankrijk is prachtig, het klimaat is heel aangenaam en je kunt er ook nog eens heerlijk eten. Je vindt hier een goede combinatie van ongerepte natuur en historische steden en dorpjes. Niet zo gek dus dat mensen hier graag hun vrije dagen besteden. Populaire regio’s om op een camping te vertoeven zijn Pays de la Loire, de welbekende Côte d’Azur en Bretagne.

Spanje

Je moet er een lange autorit voor over hebben, maar dan heb je ook wel een vakantie in het teken van zon en mediterrane sfeer. De Spaanse costa’s vormen een waar vakantieparadijs dat echt van alles te bieden heeft. Geliefde regio’s om een plekje op een camping te boeken zijn Andalusië, Costa Dorada en de Costa Brava, wie kent ze niet? Wel weet je dat je, als je een vakantie voor een van deze regio’s boekt, je niet de enige gaat zijn. Massa’s mensen trekken hier namelijk naar toe voor een welverdiende vakantie. Sta je liever op een rustigere plek, ga dan naar bijvoorbeeld Las Negras, Nerja of Cadiz.

Istrië

Wellicht heb je er nog nooit van gehoord, maar Istrië is een onwijs mooie plek om te kamperen. Dit schiereiland wordt gedeeld door Kroatië, Slovenië en Italië, al behoort het grootste gedeelte tot Kroatië. Het eiland kun je prima verkennen op de fiets, te voet of met de auto. Je vind op het eiland onder andere architectuur met een rijke historie, wijnroutes en burchten. Ook watersportliefhebbers zijn hier helemaal op hun plek. Op een camping istrie beleef je ongetwijfeld een unieke vakantie. Ongerepte natuur, nationale parken, bijzondere steden en heerlijk eten zullen jouw vakantie hier kenmerken. Op Istrië vermaak je je dus wel!

Laat een antwoord achter