Blog

Maak kennis met vlaggen van verschillende nationaliteiten

Wil je meer te weten komen over vlaggen van verschillende nationaliteiten? In dit blog lees je alles over de Nederlandse vlag, de Duitse vlag, de Italiaanse vlag, de Spaanse vlag en de Portugese vlag. Elke land heeft zijn eigen specifieke kenmerken en symbolen die terugkomen in hun respectieve vlag. Lees snel verder om erachter te komen welke bijzonderheden elk van deze landvlaggen hebben!

De Nederlandse vlag

De Nederlandse vlag is een oranje, witte en blauwe vlag. Het oranje gedeelte van de vlag staat symbool voor het huis van Oranje-Nassau, terwijl het blauw en wit staan ​​voor de twee delen waarin het land was verdeeld voordat het een koninkrijk werd. De drie kleuren zijn ook te zien in de drie nationale emblemen van Nederland: de leeuw, de tulpen en het wapen met de zeven steden.

De Duitse vlag

De Duitse vlag is een horizontale driekleurige vlag met in het midden een wapen. De kleuren van de vlag zijn zwart, rood en geel, wat staat symbool voor de drie delen waarin Duitsland was verdeeld voordat het één land werd: West-Duitsland, Oost-Duitsland en Midden-Duitsland. Het wapen op de vlag is het wapen van de Duitse Bondsrepubliek.

De Italiaanse vlag

De Italiaanse vlag is een verticale driekleurige vlag met in het midden een wapen. De kleuren van de vlag zijn groen, wit en rood, wat staat symbool voor de drie kleuren van de Italiaanse Republiek. Het wapen op de vlag is het wapen van de Italiaanse Republiek.

De Spaanse vlag

De Spaanse vlag is een verticale driekleurige vlag met in het midden twee gekruiste sieraden. De kleuren van de Spaanse vlag zijn rood en geel, wat staat symbool voor de twee koninkrijken waarvan Spanje is afkomstig: Aragon en Castilië. De twee sieraden die in het midden van de vlag staan, zijn de orden van het Gulden Vlies en de orde van het Toetreden.

De Portugese vlag

De Portugese vlag is een horizontale driekleurige vlag met in het midden een wapen. De kleuren van de Portugese vlag zijn groen, wit en rood, wat staat symbool voor de drie kleuren van de Portugese Republiek. Het wapen op de vlag is het wapen van de Portugese Republiek.

De Belgische vlag

De Belgische vlag is een verticale driekleurige vlag met in het midden een wapen. De kleuren van de Belgische vlag zijn rood, geel en zwart, wat staat symbool voor de drie gewesten waaruit België bestaat: Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Het wapen op de vlag is het wapen van het Koninkrijk België.

Iedere land heeft dus zijn eigen unieke vlag met betekenisvolle symboliek. Welke vind jij het mooist?

Laat een antwoord achter