Sparen mancave
Blog

Sparen voor je mancave doe je zo

Droom jij ook van je eigen echte mancave? Even weg van je vriendin, de blaffende hond, je kinderen. Het maakt niet uit waarvoor je even weg wil, als het maar kan. En dat doe je natuurlijk door een mancave te maken. Met een echte gamestoel, een hele grote TV, of andere spulletjes waar jij van houdt. Een flinke investering, maar uiteindelijk de moeite waard, omdat je een plek hebt om je terug te trekken. Het is echter voor te stellen dat je niet in de gelegenheid bent om er daadwerkelijk voor te sparen. De kinderen kosten geld, je vrouw wil een cadeautje voor haar verjaardag, de hond moet geopereerd worden, enzovoorts. Hoe spaar je dan voor je mancave?

Geld opzij leggen voordat je het uitgeeft

De meest voor de hand liggende truc wat betreft sparen, is elke maand geld opzij leggen. En dit doe je niet achteraf, dit doe je voordat je de kans krijgt om het uit te geven. Dus zodra je je loon binnen hebt, maak je 50 euro over naar je eigen spaarrekening. Beter zelfs, je zet het op een automatische incasso. Dan is de volgende regel bij deze vorm van sparen dat je je spaarrekening ook niet mag aanraken voor kleinere dingen.

Je telefoonabonnement

Waar mensen heel veel geld aan uitgeven zonder dat ze het doorhebben, is hun telefoonabonnement. Een nieuwe iPhone kost al gauw 60 euro per maand. Wat nou als je daarmee ophoudt, en een goedkoper telefoonabonnement afsluit? Je bespaart letterlijk honderden euro’s. Je hoeft echt niet de allernieuwste en duurste telefoon te hebben om een beetje redelijk te kunnen communiceren. Een goede provider voor goedkope telefoonabonnementen is hollandsnieuwe. Het mooie aan hollandsnieuwe is dat ze wat oudere toestellen aanbieden, en dat de abonnementen heel flexibel zijn. Het geld dat niet opgaat aan je telefoon kun je gebruiken om te sparen voor een nieuwe Playstation.

Houd op met eten thuis laten bezorgen

Een andere uitgavenpost waar mensen veel instoppen zonder het te merken, is Thuisbezorgd. Af en toe uit eten gaan is prima, blijf dit ook vooral doen. Maar eten thuis laten bezorgen is eigenlijk enorm duur voor wat je krijgt. Je bent echt veel goedkoper uit als je alleen je boodschappen thuis laat bezorgen door bijvoorbeeld Picnic en het dan zelf kookt. Als je even geen zin hebt om te koken kan het ook zoiets simpels zijn als pizza. Je zult merken dat je meer geld overhoudt. Als laatste wil ik nog meegeven dat je misschien andere abonnementen hebt lopen die niet nodig zijn, zoals Spotify Premium of een extra Netflix abonnement.

Laat een antwoord achter